EasySyndic is al twee jaar actief in Wallonië en Brussel met een dienstverlening die zich specifiek richt naar mede-eigenaars van kleine gebouwen. "90 procent van de Belgische mede-eigendommen bestaat uit minder dan zes appartementen", stelt Hervé Jacobs van EasySyndic. "Die vinden vaak geen betaalbare syndicus op maat, dus ziet een pak onder hen zich ertoe verplicht dit zelf te doen." In Brussel en Wallonië heeft EasySyndic intussen meer dan 500 gebouwen in beheer. In 2016 realiseerde het een omzet van 600.000 euro.

'A la carte'

Anders dan de meeste klassieke syndici werkt EasySyndic volgens het 'à la carte'-principe. "Dit wil zeggen dat de klant een basispakket krijgt en daarbuiten de vrijheid heeft om dit al dan niet aan te vullen met extra opties en/of dienstverlening", legt Hervé Jacobs uit. Het basispakket van EasySyndic houdt onder meer het administratief, financieel en boekhoudkundig beheer in, evenals de organisatie en het opzetten van een Jaarlijkse Algemene Vergadering. Ze stellen ook een noodoproepnummer ter beschikking dat 7/7 en 24/24 bereikbaar is.

Interessant kustmarkt

Voor de uitbreiding naar Vlaanderen heeft EasySyndic Brugge als uitvalsbasis gekozen. Het opende zopas een kantoor in de Baron Ruzettelaan, vlakbij het station. De keuze voor Brugge heeft te maken met de nabijheid van de kust. "Aan de kust heb je een hoge concentratie aan mede-eigendommen op een eerder beperkte oppervlakte", legt Hervé Jacobs uit. "Bovendien zijn dit vaak vakantieverblijven of tweede verblijven waardoor de rol van een syndicus nog belangrijker is". EasySindic denkt ook al aan vestigingen in Mechelen en Leuven.

EasySyndic is al twee jaar actief in Wallonië en Brussel met een dienstverlening die zich specifiek richt naar mede-eigenaars van kleine gebouwen. "90 procent van de Belgische mede-eigendommen bestaat uit minder dan zes appartementen", stelt Hervé Jacobs van EasySyndic. "Die vinden vaak geen betaalbare syndicus op maat, dus ziet een pak onder hen zich ertoe verplicht dit zelf te doen." In Brussel en Wallonië heeft EasySyndic intussen meer dan 500 gebouwen in beheer. In 2016 realiseerde het een omzet van 600.000 euro. Anders dan de meeste klassieke syndici werkt EasySyndic volgens het 'à la carte'-principe. "Dit wil zeggen dat de klant een basispakket krijgt en daarbuiten de vrijheid heeft om dit al dan niet aan te vullen met extra opties en/of dienstverlening", legt Hervé Jacobs uit. Het basispakket van EasySyndic houdt onder meer het administratief, financieel en boekhoudkundig beheer in, evenals de organisatie en het opzetten van een Jaarlijkse Algemene Vergadering. Ze stellen ook een noodoproepnummer ter beschikking dat 7/7 en 24/24 bereikbaar is. Interessant kustmarktVoor de uitbreiding naar Vlaanderen heeft EasySyndic Brugge als uitvalsbasis gekozen. Het opende zopas een kantoor in de Baron Ruzettelaan, vlakbij het station. De keuze voor Brugge heeft te maken met de nabijheid van de kust. "Aan de kust heb je een hoge concentratie aan mede-eigendommen op een eerder beperkte oppervlakte", legt Hervé Jacobs uit. "Bovendien zijn dit vaak vakantieverblijven of tweede verblijven waardoor de rol van een syndicus nog belangrijker is". EasySindic denkt ook al aan vestigingen in Mechelen en Leuven.