Cushman & Wakefield heeft op de internationale vastgoedbeurs Expo Real in München zijn jaarlijkse rapport Winning in Growth Cities voorgesteld. In die studie gaat de vastgoedadviseur op zoek naar de belangrijkste markten voor vastgoedinvesteringen. Net zoals de voorbije twee jaar komt New York als winnaar uit de bus.

Het investeringsvolume klom er op jaarbasis nog met 39% tot ongeveer 36 miljard euro. Londen volgt op de tweede plaats met een volume van 17,6 miljard euro. Los Angeles springt na een spectaculaire klim van 77,3 % over Tokyo naar de derde plaats. Met 15 van de 25 sterkste stijgers deden de Noord-Amerikaanse steden het overigens opvallend goed. Parijs was de belangrijkste verliezer in de top tien: van een vierde plaats vorig jaar naar een achtste plaats dit jaar.

Minder risicoavers

De 25 topsteden zagen hun marktaandeel nog licht stijgen van 53 naar 55%. Toch ziet Cushman & Wakefield signalen dat de vastgoedinvesteerders hun risicoprofiel aanpassen en op zoek gaan naar kansen op kleinere, minder zekere markten. Zo was er in het tweede kwartaal van dit jaar een duidelijke afname van het aandeel van de topsteden.

Brussel komt niet voor in de top vijftig. In de deelrangschikking van de investeringen in kantoorvastgoed is onze hoofdstad wel goed voor een veertigste plek.

Laurenz Verledens

Cushman & Wakefield heeft op de internationale vastgoedbeurs Expo Real in München zijn jaarlijkse rapport Winning in Growth Cities voorgesteld. In die studie gaat de vastgoedadviseur op zoek naar de belangrijkste markten voor vastgoedinvesteringen. Net zoals de voorbije twee jaar komt New York als winnaar uit de bus.Het investeringsvolume klom er op jaarbasis nog met 39% tot ongeveer 36 miljard euro. Londen volgt op de tweede plaats met een volume van 17,6 miljard euro. Los Angeles springt na een spectaculaire klim van 77,3 % over Tokyo naar de derde plaats. Met 15 van de 25 sterkste stijgers deden de Noord-Amerikaanse steden het overigens opvallend goed. Parijs was de belangrijkste verliezer in de top tien: van een vierde plaats vorig jaar naar een achtste plaats dit jaar. Minder risicoavers De 25 topsteden zagen hun marktaandeel nog licht stijgen van 53 naar 55%. Toch ziet Cushman & Wakefield signalen dat de vastgoedinvesteerders hun risicoprofiel aanpassen en op zoek gaan naar kansen op kleinere, minder zekere markten. Zo was er in het tweede kwartaal van dit jaar een duidelijke afname van het aandeel van de topsteden. Brussel komt niet voor in de top vijftig. In de deelrangschikking van de investeringen in kantoorvastgoed is onze hoofdstad wel goed voor een veertigste plek. Laurenz Verledens