Het gaat nog steeds niet goed met de vastgoedmarkt bij onze noorderburen, blijkt uit een rapport van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

In Nederland daalden de prijzen voor bestaande koopwoningen in april met 7,6 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. In maart was er een daling met 7,0 procent op jaarbasis.

De prijzen van bestaande koopwoningen bevonden zich in april van dit jaar op hetzelfde peil van het voorjaar 2003. In vergelijking met augustus 2008 - de piekperiode voor het Nederlandse vastgoed - liggen de prijzen 19,5 procent lager.

In de eerste vier maanden van het jaar is ook het aantal transacties fors gedaald. Van januari tot en met april wisselden 29 644 woningen van eigenaar. Dat is een terugval met 7,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De gemiddelde verkoopprijs in Nederland bedroeg in het laatste kwartaal 2012 232.904 euro voor eengezinswoningen, en 177.303 euro voor appartementen. (BO)

Het gaat nog steeds niet goed met de vastgoedmarkt bij onze noorderburen, blijkt uit een rapport van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).In Nederland daalden de prijzen voor bestaande koopwoningen in april met 7,6 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. In maart was er een daling met 7,0 procent op jaarbasis.De prijzen van bestaande koopwoningen bevonden zich in april van dit jaar op hetzelfde peil van het voorjaar 2003. In vergelijking met augustus 2008 - de piekperiode voor het Nederlandse vastgoed - liggen de prijzen 19,5 procent lager.In de eerste vier maanden van het jaar is ook het aantal transacties fors gedaald. Van januari tot en met april wisselden 29 644 woningen van eigenaar. Dat is een terugval met 7,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijs in Nederland bedroeg in het laatste kwartaal 2012 232.904 euro voor eengezinswoningen, en 177.303 euro voor appartementen. (BO)