Het bedrijf zegt zijn financieringsbehoefte hiermee te verzekeren tot midden 2022, 'een comfortabele positie in onzekere tijden'. De coupons variëren van 1,28 procent (voor de obligaties op 10 jaar) tot 1,44 procent (voor de obligaties op 15 jaar).

'De gemiddelde looptijd van de schulden van Montea wordt aanzienlijk verlengd tegen een gemiddelde coupon ruim onder de huidige kost van de schulden', zegt Els Vervaecke, CFO van Montea.

De opbrengsten van deze obligaties mogen enkel gebruikt worden ter financiering van daarvoor in aanmerking komende duurzame activa.

Het bedrijf zegt zijn financieringsbehoefte hiermee te verzekeren tot midden 2022, 'een comfortabele positie in onzekere tijden'. De coupons variëren van 1,28 procent (voor de obligaties op 10 jaar) tot 1,44 procent (voor de obligaties op 15 jaar). 'De gemiddelde looptijd van de schulden van Montea wordt aanzienlijk verlengd tegen een gemiddelde coupon ruim onder de huidige kost van de schulden', zegt Els Vervaecke, CFO van Montea. De opbrengsten van deze obligaties mogen enkel gebruikt worden ter financiering van daarvoor in aanmerking komende duurzame activa.