De bouwactiviteit is volgens een recent rapport van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) tijdens het eerste kwartaal van 2012 - tegenover het eerste kwartaal - met 0,1 procent afgenomen. Op jaarbasis nam de bouwactiviteit wel toe met 2,3 procent. In vergelijking met het eerste kwartaal is ook de werkgelegenheid met 0,2 procent licht gedaald.

Weinig bemoedigende cijfers, maar volgens de Confederatie Bouw lijkt er verbetering in zicht. Dat blijkt uit de toename van het aantal bouwvergunningen in ons land, zowel voor woningen als voor gebouwen, en zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Van februari tot april werden 14.783 nieuwe woningen vergund, of een toename met 11,3 procent in vergelijking met het eerste kwartaal.

Ondanks licht positieve cijfers blijft nog steeds 18,7 procent van de aannemers pessimistisch, en amper 7,3 procent optimistisch. In het orderboek van de aannemers staat voor gemiddeld 5,46 maanden werk genoteerd.

Het tweede kwartaal bleek wel een rotkwartaal wat het aantal faillissementen betreft. Van april tot en met juni gingen 456 bouwbedrijven over de kop. Dat is 16,1 procent meer dan in het eerste kwartaal. (BO)

De bouwactiviteit is volgens een recent rapport van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) tijdens het eerste kwartaal van 2012 - tegenover het eerste kwartaal - met 0,1 procent afgenomen. Op jaarbasis nam de bouwactiviteit wel toe met 2,3 procent. In vergelijking met het eerste kwartaal is ook de werkgelegenheid met 0,2 procent licht gedaald.Weinig bemoedigende cijfers, maar volgens de Confederatie Bouw lijkt er verbetering in zicht. Dat blijkt uit de toename van het aantal bouwvergunningen in ons land, zowel voor woningen als voor gebouwen, en zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Van februari tot april werden 14.783 nieuwe woningen vergund, of een toename met 11,3 procent in vergelijking met het eerste kwartaal.Ondanks licht positieve cijfers blijft nog steeds 18,7 procent van de aannemers pessimistisch, en amper 7,3 procent optimistisch. In het orderboek van de aannemers staat voor gemiddeld 5,46 maanden werk genoteerd.Het tweede kwartaal bleek wel een rotkwartaal wat het aantal faillissementen betreft. Van april tot en met juni gingen 456 bouwbedrijven over de kop. Dat is 16,1 procent meer dan in het eerste kwartaal. (BO)