De herbestemming van de mijnsites omvat vier renovatiepremies voor projecten die deel uitmaken van een groter masterplan: het schachtgebouw en de paardenstallen op de mijnsite van Winterslag in Genk (C-Mine) en de kolenwasserij en het badzalencomplex in Beringen.

De kolenwasserij werd in 1923 gebouwd en staat sinds 1994 op de lijst van beschermde monumenten. De subsidie voor de restauratie bedraagt 1,38 miljoen euro. Het badzalencomplex krijgt een toelage van 213.000 euro.

Genk krijgt 388.000 euro voor de restauratie van het schachtgebouw, dat gedeeltelijk is ingestort. De voormalige paardenstallen, die worden herbestemd tot ateliers, kantoren, vergaderzalen en lofts, mogen rekenen op 1,49 miljoen euro.

Minister Boourgeois beschouwt het herstel van het industriële erfgoed als een eerbetoon aan de duizenden mijnwerkers die van over heel Europa naar de Limburgse mijnen kwamen, op zoek naar een nieuw leven.

De herbestemming van de mijnsites omvat vier renovatiepremies voor projecten die deel uitmaken van een groter masterplan: het schachtgebouw en de paardenstallen op de mijnsite van Winterslag in Genk (C-Mine) en de kolenwasserij en het badzalencomplex in Beringen. De kolenwasserij werd in 1923 gebouwd en staat sinds 1994 op de lijst van beschermde monumenten. De subsidie voor de restauratie bedraagt 1,38 miljoen euro. Het badzalencomplex krijgt een toelage van 213.000 euro. Genk krijgt 388.000 euro voor de restauratie van het schachtgebouw, dat gedeeltelijk is ingestort. De voormalige paardenstallen, die worden herbestemd tot ateliers, kantoren, vergaderzalen en lofts, mogen rekenen op 1,49 miljoen euro. Minister Boourgeois beschouwt het herstel van het industriële erfgoed als een eerbetoon aan de duizenden mijnwerkers die van over heel Europa naar de Limburgse mijnen kwamen, op zoek naar een nieuw leven.