Inclusie Invest hoopt tegen het einde van 2011 voldoende geld te hebben om in elke provincie een project te realiseren. Ruw geschat is daar tussen de 5 en de 10 miljoen euro voor nodig, zegt mede-oprichter Paul Caes.

Geïnteresseerden kunnen vennoot worden door een of meer aandelen te kopen. Eén aandeel kost 2.000 euro. Met het verzamelde kapitaal wil Inclusie Invest gebouwen neerzetten die volledig zijn aangepast aan de behoeften van mensen met een handicap.

Het vastgoed wordt verhuurd tegen een prijs die haalbaar is voor deze mensen en na aftrek van de kosten worden de huurgelden onder de vorm van dividenden verdeeld aan de aandeelhouders.

Het rendement zal lager zijn dan wanneer wordt geïnvesteerd bij een zuiver commerciële vastgoedpromotor - door de lagere huurprijzen - maar vergelijkbaar met wat een spaarboekje opbrengt.

Beleggen in Inclusie Invest is een vorm van ethisch beleggen, zeggen de initiatiefnemers, want het geld wordt gebruikt om een maatschappelijk probleem op te lossen. Een aandeelhouder kan zijn aandelen ook weer verkopen. Om de opstartfase mogelijk te maken, is wel bepaald dat aandelen niet voor 2015 teruggegeven kunnen worden.

Inclusie Invest hoopt tegen het einde van 2011 voldoende geld te hebben om in elke provincie een project te realiseren. Ruw geschat is daar tussen de 5 en de 10 miljoen euro voor nodig, zegt mede-oprichter Paul Caes. Geïnteresseerden kunnen vennoot worden door een of meer aandelen te kopen. Eén aandeel kost 2.000 euro. Met het verzamelde kapitaal wil Inclusie Invest gebouwen neerzetten die volledig zijn aangepast aan de behoeften van mensen met een handicap. Het vastgoed wordt verhuurd tegen een prijs die haalbaar is voor deze mensen en na aftrek van de kosten worden de huurgelden onder de vorm van dividenden verdeeld aan de aandeelhouders.Het rendement zal lager zijn dan wanneer wordt geïnvesteerd bij een zuiver commerciële vastgoedpromotor - door de lagere huurprijzen - maar vergelijkbaar met wat een spaarboekje opbrengt. Beleggen in Inclusie Invest is een vorm van ethisch beleggen, zeggen de initiatiefnemers, want het geld wordt gebruikt om een maatschappelijk probleem op te lossen. Een aandeelhouder kan zijn aandelen ook weer verkopen. Om de opstartfase mogelijk te maken, is wel bepaald dat aandelen niet voor 2015 teruggegeven kunnen worden.