Meer exposanten op vastgoedbeurs Realty

© belga

De Belgische vastgoedbeurs Realty blijft groeien. Voor de editie van dit jaar maken 123 exposanten hun opwachting in Tour & Taxis in Brussel. Organisator Artexis Exhibitions ziet ook een groeiende belangstelling bij internationale investeerders .

Realty vindt dit jaar plaats van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 mei. Het is de vierde editie van deze beurs die, na een relatief voorzichtige start in 2009, een vaste stek heeft verworven als ontmoetingsplaats voor de vastgoedsector. Het aantal exposanten is geklommen naar 123. Vorig jaar waren dat er 113 en bij de start van de beurs in 2009 slechts 88. Artexis Exhibitions wijst er ook op dat 85 procent van de exposanten van 2011 opnieuw aanwezig zal zijn. Vastgoedontwikkelaars zijn de belangrijkste exposantengroep (26). In vergelijking met 2011 verdubbelt het aantal architecten dat een stand zal hebben op de beurs (van 7 naar 14).

Het bezoekersaantal evolueerde ook gunstig: van 3056 in 2009 naar 4815 in 2011. Voor deze editie mikt Atexis op meer dan 5000 deelnemers. Artexis tracht Realty ook op de internationale kaart te zetten. Er schreven al 44 internationale investeerders in, maar de beursorganisator verwacht dat dit nog kan stijgen tot 80.

De drie beursdagen zijn elk georganiseerd rond een thema. Op dinsdag is dat internationale investeerders en vastgoedpolitiek, terwijl woensdag eerder lokaal gekleurd is met een focus op Brussel en de Belgische gewesten. Donderdag richt het programma zich vooral naar de retailmarkt met een seminarie georganiseerd door BLRW-CBLCC (de Belgisch-Luxemburgse Raad voor Winkelcentra) en het Retail Forum België. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content