Commercieel is Mediacité een succesverhaal: met 8,7 miljoen bezoekers in 2012 was het drie jaar na de opening al het meest bezochte shoppingcenter van Wallonië. De omzet van de winkels in het complex steeg in 2012 met 14,5 procent. In de eerste zes maanden van 2013 nam die nog eens met 10 procent toe. De verkoopoppervlakte is inmiddels uitgebreid van 5.000 naar 8.000 m2.

Toch heeft Mediacité enkele bewogen jaren achter de rug. Het shoppingcenter opende in 2009 in volle financiële crisis. Van de verhoopte snelle verkoop na de opening kwam niets in huis.

Huisbankier KBC, die toen zelf zwaar in de problemen zat, was allesbehalve gerust over de afloop van het bouwkrediet van ruim 200 miljoen euro. Mediacité was het grootste kredietdossier van KBC in Wallonië.

Union Investment Real Estate heeft een vastgoedportefeuille van 20 miljard euro en is in ons land onder meer eigenaar van de shoppingcentra K in Kortrijk, Les Grands Prés in Bergen, SAS Radisson Hotel in Brussel, de kantoorgebouwen Mondriaan (EU) en Da Vinci (op de ring). Naar verluidt zou Union niet de aandelen van de bedrijven in het vastgoed (zoals meestal gebeurt) overnemen, maar het gebouw zelf.

In de bedrijven zouden nog claims zitten die Union Invest liever niet
in handen krijgt. (Belga/BO)

Commercieel is Mediacité een succesverhaal: met 8,7 miljoen bezoekers in 2012 was het drie jaar na de opening al het meest bezochte shoppingcenter van Wallonië. De omzet van de winkels in het complex steeg in 2012 met 14,5 procent. In de eerste zes maanden van 2013 nam die nog eens met 10 procent toe. De verkoopoppervlakte is inmiddels uitgebreid van 5.000 naar 8.000 m2. Toch heeft Mediacité enkele bewogen jaren achter de rug. Het shoppingcenter opende in 2009 in volle financiële crisis. Van de verhoopte snelle verkoop na de opening kwam niets in huis.Huisbankier KBC, die toen zelf zwaar in de problemen zat, was allesbehalve gerust over de afloop van het bouwkrediet van ruim 200 miljoen euro. Mediacité was het grootste kredietdossier van KBC in Wallonië. Union Investment Real Estate heeft een vastgoedportefeuille van 20 miljard euro en is in ons land onder meer eigenaar van de shoppingcentra K in Kortrijk, Les Grands Prés in Bergen, SAS Radisson Hotel in Brussel, de kantoorgebouwen Mondriaan (EU) en Da Vinci (op de ring). Naar verluidt zou Union niet de aandelen van de bedrijven in het vastgoed (zoals meestal gebeurt) overnemen, maar het gebouw zelf. In de bedrijven zouden nog claims zitten die Union Invest liever niet in handen krijgt. (Belga/BO)