Twee bouwpromotoren vochten met succes een vergunning op proef van het Gentse schepencollege aan. Het Gentse schepencollege verleende op 14 januari een milieuvergunning op proef voor een jaar mits het naleven van een reeks voorwaarden aan de bvba Loaded, het bedrijf achter de hippe Make Up Club.

Twee vastgoedbedrijven trokken echter naar de deputatie om die vergunning aan te vechten. Volgens hen is de feestinrichting niet verenigbaar met de woonomgeving. Ze volgden daarmee de inhoud van veertien bezwaren die ook al tijdens het openbaar onderzoek ingediend waren.

De deputatie weigerde donderdagnamiddag de vergunning voor het exploiteren van een dancing in de Ketelvest 51b. De exploitant kan nu nog binnen de zestig dagen beroep aantekenen bij de Raad van State.

De club is momenteel gesloten voor het zomerreces, maar zou in september opnieuw de deuren openen tot eind 2010. In een regionale krant liet de uitbater eind mei al uitschijnen dat hij wilde verhuizen naar een andere locatie in de stad "of het buitenland".

Twee bouwpromotoren vochten met succes een vergunning op proef van het Gentse schepencollege aan. Het Gentse schepencollege verleende op 14 januari een milieuvergunning op proef voor een jaar mits het naleven van een reeks voorwaarden aan de bvba Loaded, het bedrijf achter de hippe Make Up Club. Twee vastgoedbedrijven trokken echter naar de deputatie om die vergunning aan te vechten. Volgens hen is de feestinrichting niet verenigbaar met de woonomgeving. Ze volgden daarmee de inhoud van veertien bezwaren die ook al tijdens het openbaar onderzoek ingediend waren. De deputatie weigerde donderdagnamiddag de vergunning voor het exploiteren van een dancing in de Ketelvest 51b. De exploitant kan nu nog binnen de zestig dagen beroep aantekenen bij de Raad van State. De club is momenteel gesloten voor het zomerreces, maar zou in september opnieuw de deuren openen tot eind 2010. In een regionale krant liet de uitbater eind mei al uitschijnen dat hij wilde verhuizen naar een andere locatie in de stad "of het buitenland".