Londen trekt traditioneel veel miljardairs en miljonairs aan en dat heeft hoge residentiële vastgoedprijzen tot gevolg. Niet verwonderlijk dus dat de Engelse hoofdstad de ranking van duurste Europese locaties aanvoert.

Een penthouse in de buurt van Hyde Park ging van de hand voor 162 miljoen euro aan een prijs per vierkante meter van meer dan 150.000 euro. Monaco bezet de tweede plaats, met een prijs van meer dan 100.000 euro per vierkante meter voor een pand met zicht op de jachthaven en gelegen aan de beroemde Avenue d'Ostende. De derde plaats is voor Sardinie?. In de beroemde baai van Cala di Volpe werden voor een klein aantal residenties verkopen gerealiseerd van meer dan 95.000 euro per vierkante meter.

Engel & Völkers, een makelaarsnetwerk dat gespecialiseerd is in exclusief vastgoed, heeft de lijst opgesteld. Het baseert zich op transacties in het eigen netwerk en verkopen waarvan de transactieprijs publiek gekend is.

Het merendeel van de dure locaties in de lijst zijn exclusieve vakantieoorden of tweedeverblijfplaatsen aan de Azurenkust. Zo gingen de prijzen voor prestigieuze woningen op het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat (75.000 euro/m2) en langs de beroemde Croisette van Cannes (70.000 euro/m2) fors de hoogte in. Ook Zwitserland bevestigt zijn status van duur vastgoedland. Saint-Moritz staat op de vijfde plaats in de rangschikking. De exclusieve wintersportplaats Gstaad staat samen met Genève op de zesde plaats. Moskou maakt een opmerkelijke entree in de rangschikking met een tiende plaats voor de exclusieve locatie van Kropotkinskaya. Die wijk bevindt zich in het centrum van de stad in de buurt van het Kremlin en de Moskvarivier.

De eerste Belgische locatie is het Zoute in Knokke-Heist. Het staat met een prijs per vierkante meter van 25.000 euro samen met München op de twaalfde plaats. Ook Brussel staat nog in de top 20.

Engel & Vo?lkers benadrukt dat het steeds gaat om vastgoed op uitzonderlijke locaties en om panden die aan de hoogste normen beantwoorden op het vlak van inrichting en comfortniveau. Slechts een heel klein deel van de vastgoedtransacties haalt deze uitzonderlijke topprijzen. (LV)

Londen trekt traditioneel veel miljardairs en miljonairs aan en dat heeft hoge residentiële vastgoedprijzen tot gevolg. Niet verwonderlijk dus dat de Engelse hoofdstad de ranking van duurste Europese locaties aanvoert. Een penthouse in de buurt van Hyde Park ging van de hand voor 162 miljoen euro aan een prijs per vierkante meter van meer dan 150.000 euro. Monaco bezet de tweede plaats, met een prijs van meer dan 100.000 euro per vierkante meter voor een pand met zicht op de jachthaven en gelegen aan de beroemde Avenue d'Ostende. De derde plaats is voor Sardinie?. In de beroemde baai van Cala di Volpe werden voor een klein aantal residenties verkopen gerealiseerd van meer dan 95.000 euro per vierkante meter. Engel & Völkers, een makelaarsnetwerk dat gespecialiseerd is in exclusief vastgoed, heeft de lijst opgesteld. Het baseert zich op transacties in het eigen netwerk en verkopen waarvan de transactieprijs publiek gekend is. Het merendeel van de dure locaties in de lijst zijn exclusieve vakantieoorden of tweedeverblijfplaatsen aan de Azurenkust. Zo gingen de prijzen voor prestigieuze woningen op het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat (75.000 euro/m2) en langs de beroemde Croisette van Cannes (70.000 euro/m2) fors de hoogte in. Ook Zwitserland bevestigt zijn status van duur vastgoedland. Saint-Moritz staat op de vijfde plaats in de rangschikking. De exclusieve wintersportplaats Gstaad staat samen met Genève op de zesde plaats. Moskou maakt een opmerkelijke entree in de rangschikking met een tiende plaats voor de exclusieve locatie van Kropotkinskaya. Die wijk bevindt zich in het centrum van de stad in de buurt van het Kremlin en de Moskvarivier. De eerste Belgische locatie is het Zoute in Knokke-Heist. Het staat met een prijs per vierkante meter van 25.000 euro samen met München op de twaalfde plaats. Ook Brussel staat nog in de top 20.Engel & Vo?lkers benadrukt dat het steeds gaat om vastgoed op uitzonderlijke locaties en om panden die aan de hoogste normen beantwoorden op het vlak van inrichting en comfortniveau. Slechts een heel klein deel van de vastgoedtransacties haalt deze uitzonderlijke topprijzen. (LV)