De internationale investeringen in professioneel vastgoed zitten fors in de lift. Dat blijkt uit het rapport Winning in Growth Cities, dat vastgoedadviseur Cushman

Wakefield (C&W) voorstelde op vastgoedbeurs EXPO REAL in München. C&W stelt vast dat vastgoedinvesteerders hun activiteiten spreiden over een groter aantal steden en ziet daarvoor twee verklaringen: een slinkend aanbod in de topsteden en een daling van de risico-aversie.

New York is voor het vierde opeenvolgende jaar de investeringsslokkop. C&W berekende het investeringstotaal op jaarbasis voor New York op 43,8 miljard euro, wat overeenkomt met een wereldwijd marktaandeel van 7 procent. Londen, dat 37,4 miljard vastgoedinvesteringen aantrok, verkleint de kloof met New York. Op jaarbasis klom het investeringsvolume in Londen met in 40,5 procent. Tokyo bezet de derde plaats met 28 miljard aan vastgoedinvesteringen. De Amerikaanse steden Los Angeles en San Francisco vervolledigen de top vijf.

De grensoverschrijdende investeringen stegen met 38,8 procent tegenover een groei van slechts 11,3 procent voor de binnenlandse investeringen. Europa blijft het belangrijkste bestemmingsgebied voor internationale investeerders. Londen is de favoriete markt met een aandeel van 14,1 procent versus 5,5 procent voor Parijs en 4,9 procent voor New York.De grootste bron van grensoverschrijdende kapitaalstromen was de VS, maar Azië tekent wel voor de snelst groeiende stroom van internationale investeringen.

De internationale investeringen in professioneel vastgoed zitten fors in de lift. Dat blijkt uit het rapport Winning in Growth Cities, dat vastgoedadviseur Cushman Wakefield (C&W) voorstelde op vastgoedbeurs EXPO REAL in München. C&W stelt vast dat vastgoedinvesteerders hun activiteiten spreiden over een groter aantal steden en ziet daarvoor twee verklaringen: een slinkend aanbod in de topsteden en een daling van de risico-aversie. New York is voor het vierde opeenvolgende jaar de investeringsslokkop. C&W berekende het investeringstotaal op jaarbasis voor New York op 43,8 miljard euro, wat overeenkomt met een wereldwijd marktaandeel van 7 procent. Londen, dat 37,4 miljard vastgoedinvesteringen aantrok, verkleint de kloof met New York. Op jaarbasis klom het investeringsvolume in Londen met in 40,5 procent. Tokyo bezet de derde plaats met 28 miljard aan vastgoedinvesteringen. De Amerikaanse steden Los Angeles en San Francisco vervolledigen de top vijf. De grensoverschrijdende investeringen stegen met 38,8 procent tegenover een groei van slechts 11,3 procent voor de binnenlandse investeringen. Europa blijft het belangrijkste bestemmingsgebied voor internationale investeerders. Londen is de favoriete markt met een aandeel van 14,1 procent versus 5,5 procent voor Parijs en 4,9 procent voor New York.De grootste bron van grensoverschrijdende kapitaalstromen was de VS, maar Azië tekent wel voor de snelst groeiende stroom van internationale investeringen.