Logistiek vastgoedbedrijf WDP splitst aandeel in zeven

Tony De Pauw (topman WDP) luidt de bel op Euronext Brussel

WDP, actief in logistiek vastgoed, wil zijn aandelen in zeven splitsen. Dat kondigde het bedrijf aan in de marge van zijn halfjaarresultaten. De splitsing zou ingaan op 2 januari 2020, maar moet nog worden goedgekeurd door een buitengewone algemene vergadering.

De Belgische groep neemt de maatregel ‘met het oog op een verhoogde verhandelbaarheid, toegankelijkheid en aantrekkelijkheid van het aandeel’, luidt het. Momenteel heeft WDP zowat 23 miljoen aandelen. De koers sloot dinsdag af op 156 euro.

WDP zag zijn winst in de eerste zes maanden van dit jaar stijgen. De EPRA-winst, het onderliggende resultaat van de kernactiviteiten, nam op jaarbasis met 12,5 procent toe tot 73,2 miljoen euro. De EPRA-winst per aandeel steeg met 7,5 procent tot 3,16 euro.

Het resultaat op de portefeuille in het eerste halfjaar bedroeg 151,2 miljoen euro, tegenover 35,3 miljoen een jaar eerder, met name door een forse stijging van de waardering van het logistiek vastgoed (+4,1 procent).

Voor heel 2019 verwacht WDP een EPRA-winst van 6,50 euro per aandeel. Op basis van die vooruitzichten, stelt de vastgoedgroep een dividend van 5,20 euro bruto per aandeel voorop, 8 procent meer dan dat van 2018.

Partner Content