KoBra in Gent genomineerd voor MAPIC Award

22/10/13 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:32

Bron: Trends

De jury heeft de genomineerden voor de MAPIC Awards bekendgemaakt. In de categorie 'binnenstedelijke ontwikkelingen' is het Gentse KoBra-project een van de kanshebbers. Ook een Russisch outletproject van Liebrecht & wooD is genomineerd voor een prijs van de retailvastgoedbeurs.

KoBra in Gent genomineerd voor MAPIC Award

© reuters

Het KoBra-project in Gent omvat de heraanleg van de Korenmarkt, het Emile Braunplein en de aanpalende straten. De stad wil met die vernieuwing meer ruimte in het centrum creëren "om te wandelen, te winkelen en te bezichtigen".

De gelauwerde, maar ook omstreden nieuwe stadshal op het Emile Braunplein is er een onderdeel van. De heraanleg van de Belforstraat, de derde en laatste fase, is gepland voor 2015. Voor de MAPIC Award ligt KoBra in concurrentie met het binnenstedelijke winkelcentrum Trinity in Leeds (een ontwikkeling van Land Securites) en Saint-Lazare in Parijs (Klépierre).

In de categorie 'beste outletcentum' maakt het Fashion House in Moskou kans op een award. Dat complex met 165 winkels is een realisatie van de Fashion House Group, een onderdeel van de Belgische projectontwikkelaar Liebrecht & wooD. De andere genomineerden zijn de Roppenheim The Style Outlets in Frankrijk (NEINVER France en MAB Development) en het Sicilia Outlet Village in Italië (Arcus Real Estate).

Mapic vindt dit jaar plaats van 13 tot en 15 november in het Palais des Festivals in Cannes. De winnaars van de MAPIC Awards worden bekendgemaakt op 14 november. (L.V.)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners