De Optima-vastgoedtak Your Estate Solution (YES), voorheen Optima Global Estate, krijgt een doorstart. Dat hebben de schuldeisers vrijdag beslist tijdens een stemmingsvergadering in de zittingszaal van de Nederlandstalige rechtbank van koophandel in Brussel.

"We steunen de doorstart in de hoop gelden te recupereren, maar we blijven waakzaam", verduidelijken de curatoren van de failliete Optima Bank.

Optima Bank werd op 15 juni failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel, maar het vastgoedbedrijf Optima Global Estate probeert een doorstart te maken.

Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben koesteren plannen om onder de naam Your Estate Solution (YES) de verkoop van vastgoed voort te zetten, maar moesten de schuldeisers daarvan overtuigen. De belangrijkste schuldeisers zijn de curatoren van Optima Bank, KBC Bank, Belfius en de investeringsgroep Saffelberg van ondernemer Jos Sluys.

De schuldeisers eisten een leefbaar businessplan en de curatoren wilden een minnelijk akkoord met de toepassing van de WCO-wet (Wet betreffende de Continuïteit van ondernemingen).

Optima Global Estate/YES vroeg bescherming tegen zijn schuldeisers en de rechtbank van koophandel kende die begin oktober toe tot 15 november.

De rechtbank van koophandel verlengde die bescherming al twee keer, en vrijdag werd de stemming gehouden over het reorganisatieplan van de vastgoedtak. Een grote meerderheid van de schuldeisers stemde voor het reorganisatieplan.

Als de Nederlandstalige rechtbank van koophandel in Brussel die beslissing homologeert, is de doorstart definitief. De rechtbank van koophandel zal daar op korte termijn over beslissen, melden de curatoren.

De Optima-vastgoedtak Your Estate Solution (YES), voorheen Optima Global Estate, krijgt een doorstart. Dat hebben de schuldeisers vrijdag beslist tijdens een stemmingsvergadering in de zittingszaal van de Nederlandstalige rechtbank van koophandel in Brussel. "We steunen de doorstart in de hoop gelden te recupereren, maar we blijven waakzaam", verduidelijken de curatoren van de failliete Optima Bank. Optima Bank werd op 15 juni failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel, maar het vastgoedbedrijf Optima Global Estate probeert een doorstart te maken. Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben koesteren plannen om onder de naam Your Estate Solution (YES) de verkoop van vastgoed voort te zetten, maar moesten de schuldeisers daarvan overtuigen. De belangrijkste schuldeisers zijn de curatoren van Optima Bank, KBC Bank, Belfius en de investeringsgroep Saffelberg van ondernemer Jos Sluys. De schuldeisers eisten een leefbaar businessplan en de curatoren wilden een minnelijk akkoord met de toepassing van de WCO-wet (Wet betreffende de Continuïteit van ondernemingen). Optima Global Estate/YES vroeg bescherming tegen zijn schuldeisers en de rechtbank van koophandel kende die begin oktober toe tot 15 november. De rechtbank van koophandel verlengde die bescherming al twee keer, en vrijdag werd de stemming gehouden over het reorganisatieplan van de vastgoedtak. Een grote meerderheid van de schuldeisers stemde voor het reorganisatieplan. Als de Nederlandstalige rechtbank van koophandel in Brussel die beslissing homologeert, is de doorstart definitief. De rechtbank van koophandel zal daar op korte termijn over beslissen, melden de curatoren.