ING gaat door een grote afslankingsoperatie. In combinatie met nieuwe manieren van werken heeft de financiële instelling hierdoor de komende jaren beduidend minder kantoorvastgoed nodig.

Lange tijd was onduidelijk welke van haar twee hoofdzetels, de iconische zetel aan de Marnixlaan of die aan de Sint-Michielswarande, zou worden afgestoten.

Begin dit jaar ging ING op zoek naar een geïnteresseerde partij voor de herontwikkeling van de laatste site. Het gebouw, waar vandaag nog 4.000 werknemers aan de slag zijn, heeft geen toekomst meer als kantoorgebouw.

De ligging is wel erg geschikt voor een herontwikkeling tot woningen. Het is volgens De Tijd wel de bedoeling dat ING de kantoren nog enkele jaren huurt van de nieuwe eigenaar. Dat geeft de koper ook de tijd het project voor te bereiden en de nodige vergunningen te verkrijgen.

Immobel werkt voor dit project samen met Besix, dat vandaag geleid wordt door Rik Vandenberghe, de vorige topman van ING België.

ING gaat door een grote afslankingsoperatie. In combinatie met nieuwe manieren van werken heeft de financiële instelling hierdoor de komende jaren beduidend minder kantoorvastgoed nodig. Lange tijd was onduidelijk welke van haar twee hoofdzetels, de iconische zetel aan de Marnixlaan of die aan de Sint-Michielswarande, zou worden afgestoten. Begin dit jaar ging ING op zoek naar een geïnteresseerde partij voor de herontwikkeling van de laatste site. Het gebouw, waar vandaag nog 4.000 werknemers aan de slag zijn, heeft geen toekomst meer als kantoorgebouw. De ligging is wel erg geschikt voor een herontwikkeling tot woningen. Het is volgens De Tijd wel de bedoeling dat ING de kantoren nog enkele jaren huurt van de nieuwe eigenaar. Dat geeft de koper ook de tijd het project voor te bereiden en de nodige vergunningen te verkrijgen. Immobel werkt voor dit project samen met Besix, dat vandaag geleid wordt door Rik Vandenberghe, de vorige topman van ING België.