De projectontwikkelaar Immobel heeft nog vertrouwen in de Brusselse kantoormarkt. In de Europese wijk bouwt het een kantoorcomplex van 11.000 vierkante meter met hoge duurzaamheidsstandaarden.

Het nieuwe kantoorcomplex komt op de hoek van de Handelsstraat en de Montoyerstraat, midden in het Brusselse Central Business District, op de plek van de voormalige zetel van de kredietverzekeraar Euler Hermes. Met 11.000 vierkante meter aan kantoorruimte is het een naar Brusselse normen middelgroot project. Ondergronds komen 55 parkeerplaatsen, waarvan meer dan de helft is uitgerust met een laadpaal voor elektrische wagens.

De naam van het project, Black Pearl, verwijst naar de gevelbekleding in zwart graniet. Met een rist vooruitstrevende technologieën - onder meer geothermie, hoogrendementsventilatie, recuperatie van regenwater via groendaken, een performante en waterdichte bouwschil, driedubbele beglazing, aan- en afwezigheidsdetectoren en zonlichtsensoren - positioneert Immobel Black Pearl als een 'voorbeeldgebouw' inzake duurzaamheid. Het wordt een passiefgebouw met een Breeam Excellent-certificaat.

De architectuur is van Art & Build Architect. De internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield is belast met de commercialisering van het project. De oplevering is voorzien voor september 2014. (L.V.)

De projectontwikkelaar Immobel heeft nog vertrouwen in de Brusselse kantoormarkt. In de Europese wijk bouwt het een kantoorcomplex van 11.000 vierkante meter met hoge duurzaamheidsstandaarden. Het nieuwe kantoorcomplex komt op de hoek van de Handelsstraat en de Montoyerstraat, midden in het Brusselse Central Business District, op de plek van de voormalige zetel van de kredietverzekeraar Euler Hermes. Met 11.000 vierkante meter aan kantoorruimte is het een naar Brusselse normen middelgroot project. Ondergronds komen 55 parkeerplaatsen, waarvan meer dan de helft is uitgerust met een laadpaal voor elektrische wagens.De naam van het project, Black Pearl, verwijst naar de gevelbekleding in zwart graniet. Met een rist vooruitstrevende technologieën - onder meer geothermie, hoogrendementsventilatie, recuperatie van regenwater via groendaken, een performante en waterdichte bouwschil, driedubbele beglazing, aan- en afwezigheidsdetectoren en zonlichtsensoren - positioneert Immobel Black Pearl als een 'voorbeeldgebouw' inzake duurzaamheid. Het wordt een passiefgebouw met een Breeam Excellent-certificaat. De architectuur is van Art & Build Architect. De internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield is belast met de commercialisering van het project. De oplevering is voorzien voor september 2014. (L.V.)