IKEA wil studentenappertementen bouwen in een groot aantal West-Europese universiteitssteden, het liefst op grond die het van de lokale universiteit huurt. "We beheren het gebouw voor een bepaalde periode en geven de panden nadien voor een symbolische euro aan de universiteit. Die kan ze dan verder kan beheren", zegt Harald Müller, algemeen directeur bij LandProp, in het Duitse vastgoedvakblad Immobilien Zeitung.

LandProp is de vastgoedontwikkelingsdochter van Inter IKEA, een onderdeel van het IKEA-concern. Het wil projecten ontwikkelen met 500 tot 700 kamers verspreid over meerdere gebouwen. De prijzen van de kamers/appartementen zullen marktconform zijn, maar IKEA wil zich onderscheiden met een intelligente inrichting. De kamers krijgen een oppervlakte van 17m². "Iedereen die al eens een IKEA-winkel heeft bezocht, weet dat je op zo'n oppervlakte veel ruimte kan creëren", stelt Müller.

De studentenhuisvesting is het meest concrete vastgoedproject van LandProp, maar Müller geeft aan dat de groep ook de markt van de budget-designhotels bestudeert. Ook stadsontwikkeling staat op het programma.

Eerder dit jaar kondigde LandProp aan dat het dicht bij de olympische site in Oost-Londen een nieuwe wijk van 10 hectare zal ontwikkelen. En onlangs kocht het in Engeland nog een terrein van 50 hectare. Ook in Duitsland kijkt LandProp uit naar te ontwikkelen terreinen.

(LV)

IKEA wil studentenappertementen bouwen in een groot aantal West-Europese universiteitssteden, het liefst op grond die het van de lokale universiteit huurt. "We beheren het gebouw voor een bepaalde periode en geven de panden nadien voor een symbolische euro aan de universiteit. Die kan ze dan verder kan beheren", zegt Harald Müller, algemeen directeur bij LandProp, in het Duitse vastgoedvakblad Immobilien Zeitung. LandProp is de vastgoedontwikkelingsdochter van Inter IKEA, een onderdeel van het IKEA-concern. Het wil projecten ontwikkelen met 500 tot 700 kamers verspreid over meerdere gebouwen. De prijzen van de kamers/appartementen zullen marktconform zijn, maar IKEA wil zich onderscheiden met een intelligente inrichting. De kamers krijgen een oppervlakte van 17m². "Iedereen die al eens een IKEA-winkel heeft bezocht, weet dat je op zo'n oppervlakte veel ruimte kan creëren", stelt Müller.De studentenhuisvesting is het meest concrete vastgoedproject van LandProp, maar Müller geeft aan dat de groep ook de markt van de budget-designhotels bestudeert. Ook stadsontwikkeling staat op het programma. Eerder dit jaar kondigde LandProp aan dat het dicht bij de olympische site in Oost-Londen een nieuwe wijk van 10 hectare zal ontwikkelen. En onlangs kocht het in Engeland nog een terrein van 50 hectare. Ook in Duitsland kijkt LandProp uit naar te ontwikkelen terreinen. (LV)