In het derde kwartaal 2010 werden ongeveer 70.000 hypothecaire kredieten verleend, een absoluut record. Ook het bedrag dat werd besteed aan de hypothecaire leningen brak in het derde kwartaal een record.

Het aantal contracten klokte in het derde kwartaal af op 69.363, de ruim 4.000 herfinancieringen meegerekend. Het aantal nieuwe hypothecaire kredieten (dus zonder die herfinancieringen) stemt overeen met een bedrag van ruim 6 miljard euro.

Het aantal kredietaanvragen steeg met bijna een kwart. In vergelijking met het derde kwartaal 2009 werd 15 procent meer hypothecair krediet toegekend, voor een bedrag dat 13,6 procent hoger lag, aldus de BVK. "Dit is al het vierde kwartaal op rij
waarin een groei met dubbele cijfers ten opzichte van het overeenstemmende kwartaal van het voorgaande jaar wordt geboekt", luidt het.

Het aantal leningen voor de aankoop van een woning, dat voor 40 procent deel uitmaakt van de hypothecaire kredieten, bereikte de voorbije maanden "ongekende hoogten", net als het aantal bouwkredieten. Het aantal renovatiekredieten, een derde van de markt, bleef stabiel.

De leden van de BVK vertegenwoordigen naar eigen zeggen ongeveer 90 procent van het totale aantal nieuw verstrekte hypothecaire kredieten. Omgerekend hebben de Belgen momenteel in totaal voor een bedrag van 159 miljard euro aan hypothecair krediet uitstaan.

In het derde kwartaal 2010 werden ongeveer 70.000 hypothecaire kredieten verleend, een absoluut record. Ook het bedrag dat werd besteed aan de hypothecaire leningen brak in het derde kwartaal een record.Het aantal contracten klokte in het derde kwartaal af op 69.363, de ruim 4.000 herfinancieringen meegerekend. Het aantal nieuwe hypothecaire kredieten (dus zonder die herfinancieringen) stemt overeen met een bedrag van ruim 6 miljard euro. Het aantal kredietaanvragen steeg met bijna een kwart. In vergelijking met het derde kwartaal 2009 werd 15 procent meer hypothecair krediet toegekend, voor een bedrag dat 13,6 procent hoger lag, aldus de BVK. "Dit is al het vierde kwartaal op rij waarin een groei met dubbele cijfers ten opzichte van het overeenstemmende kwartaal van het voorgaande jaar wordt geboekt", luidt het. Het aantal leningen voor de aankoop van een woning, dat voor 40 procent deel uitmaakt van de hypothecaire kredieten, bereikte de voorbije maanden "ongekende hoogten", net als het aantal bouwkredieten. Het aantal renovatiekredieten, een derde van de markt, bleef stabiel. De leden van de BVK vertegenwoordigen naar eigen zeggen ongeveer 90 procent van het totale aantal nieuw verstrekte hypothecaire kredieten. Omgerekend hebben de Belgen momenteel in totaal voor een bedrag van 159 miljard euro aan hypothecair krediet uitstaan.