De huurprijzen van contracten die in ­januari worden aan­gepast aan de index, mogen met 1,82 procent stijgen. Dat bericht Het Nieuwsblad donderdag op basis van de inflatiecijfers van de FOD Economie.

Elk jaar mogen ­eigenaars de huurprijs aanpassen op de ­verjaardag van een ­afgesloten contract. Dat moet sinds 1994 ­gebeuren volgens de ­gezondheidsindex, daarvoor werd het ­indexcijfer van de ­consumptieprijzen gebruikt. De afgelopen twaalf maanden steeg de gezondheidsindex met 1,82 procent. Huurprijzen ontsnapten aan de indexsprong, in tegenstelling tot de lonen en sociale ­uitkeringen. (Belga/SD)

De huurprijzen van contracten die in ­januari worden aan­gepast aan de index, mogen met 1,82 procent stijgen. Dat bericht Het Nieuwsblad donderdag op basis van de inflatiecijfers van de FOD Economie.Elk jaar mogen ­eigenaars de huurprijs aanpassen op de ­verjaardag van een ­afgesloten contract. Dat moet sinds 1994 ­gebeuren volgens de ­gezondheidsindex, daarvoor werd het ­indexcijfer van de ­consumptieprijzen gebruikt. De afgelopen twaalf maanden steeg de gezondheidsindex met 1,82 procent. Huurprijzen ontsnapten aan de indexsprong, in tegenstelling tot de lonen en sociale ­uitkeringen. (Belga/SD)