De huurdersbond komt met het voorstel naar aanleiding van uitlatingen van Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a), die het energiebeleid drastisch wel veranderen. In dat verband zouden zonnepanelen vaak niet de juiste keuze zijn. den Bossche pleitte er onder meer voor dat particulieren zouden investeren in isolatie van hun woning in plaats van in zonnepanelen.

De huurdersbond sluit zich daarbij aan en pleit meer specifiek voor
subsidies voor verhuurders, zodat die de woningen die ze verhuren
beter kunnen isoleren en energiezuiniger maken. Daarmee sla je drie vliegen in één klap, zegt Inslegers. "Ten eerste wordt er minder energie verbruikt. Ten tweede zorg je ervoor dat de mensen met een laag inkomen, die vaak huurders zijn op de privémarkt, een minder hoge energierekening hebben. Ten derde zorg je er zo ook voor dat het aanbod op de huurmarkt op peil blijft".

De huurdersbond komt met het voorstel naar aanleiding van uitlatingen van Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a), die het energiebeleid drastisch wel veranderen. In dat verband zouden zonnepanelen vaak niet de juiste keuze zijn. den Bossche pleitte er onder meer voor dat particulieren zouden investeren in isolatie van hun woning in plaats van in zonnepanelen. De huurdersbond sluit zich daarbij aan en pleit meer specifiek voor subsidies voor verhuurders, zodat die de woningen die ze verhuren beter kunnen isoleren en energiezuiniger maken. Daarmee sla je drie vliegen in één klap, zegt Inslegers. "Ten eerste wordt er minder energie verbruikt. Ten tweede zorg je ervoor dat de mensen met een laag inkomen, die vaak huurders zijn op de privémarkt, een minder hoge energierekening hebben. Ten derde zorg je er zo ook voor dat het aanbod op de huurmarkt op peil blijft".