Een vereniging probeert daar een stokje voor te steken, maar er is nog 3 miljoen dollar nodig om het terrein te kopen.

De vereniging "Trust for public Land" heeft verklaard dat ze nog drie weken de tijd heeft om het geld bijeen te halen om het terrein te kopen waarop de witte letters staan.

De veertien meter hoge letters, die in 1923 op een heuvel in het noorden van LA werden geplaatst werden, zijn eigendom van de Californische stad. De terreinen errond zijn dan weer eigendom van een vastgoedconsortium dat er luxewoningen wil neerplanten.

Het consortium ging ermee akkoord de 55 hectare grond aan het Trust over te laten voor 12,5 miljoen dollar. De deal moet rond zijn voor 14 april 2010.

"Heel wat mensen hebben contact met ons opgenomen. We zijn niet ver van ons doel verwijderd", verklaarde de woordvoerder van de vereniging woensdag. Van de 9,5 miljoen dollar die al werd ingezameld, kwam 5,5 miljoen van private schenkers, onder wie regisseur Steven Spielberg en Tom Hanks.

De ironie wil dat de inscriptie HOLLYWOOD voortvloeit uit reclame voor de grondontwikkeling van de omliggende terreinen. De inscriptie was toen dezelfde als de naam van het vastgoedprogramma: HOLLYWOODLAND.

In 1949 tekende de Handelskamer van Hollywood een contract met Los Angeles om de letters te restaureren. Daarbij werd afgesproken dat de vier laatste letters zouden sneuvelen.

Een vereniging probeert daar een stokje voor te steken, maar er is nog 3 miljoen dollar nodig om het terrein te kopen. De vereniging "Trust for public Land" heeft verklaard dat ze nog drie weken de tijd heeft om het geld bijeen te halen om het terrein te kopen waarop de witte letters staan. De veertien meter hoge letters, die in 1923 op een heuvel in het noorden van LA werden geplaatst werden, zijn eigendom van de Californische stad. De terreinen errond zijn dan weer eigendom van een vastgoedconsortium dat er luxewoningen wil neerplanten. Het consortium ging ermee akkoord de 55 hectare grond aan het Trust over te laten voor 12,5 miljoen dollar. De deal moet rond zijn voor 14 april 2010. "Heel wat mensen hebben contact met ons opgenomen. We zijn niet ver van ons doel verwijderd", verklaarde de woordvoerder van de vereniging woensdag. Van de 9,5 miljoen dollar die al werd ingezameld, kwam 5,5 miljoen van private schenkers, onder wie regisseur Steven Spielberg en Tom Hanks. De ironie wil dat de inscriptie HOLLYWOOD voortvloeit uit reclame voor de grondontwikkeling van de omliggende terreinen. De inscriptie was toen dezelfde als de naam van het vastgoedprogramma: HOLLYWOODLAND. In 1949 tekende de Handelskamer van Hollywood een contract met Los Angeles om de letters te restaureren. Daarbij werd afgesproken dat de vier laatste letters zouden sneuvelen.