Aan Vlaamse kant werd het proefproject voor Limburgse zittingen van het Antwerps hof van beroep via videoconferentie bekroond.

Aan Franstalige kant ging de onderscheiding naar de Kamer voor verzoening, arbitrage en bemiddeling in vastgoedzaken in de arrondissementen Nijvel en Brussel. Aan de prijs hangt een cheque van 5.000 euro.

De Franstalige laureaat is de Kamer voor verzoening, arbitrage en bemiddeling in vastgoedzaken (CCAI) werd in 2000 opgericht op initiatief van de beroepsordes en -organisaties van notarissen, advocaten, architecten en landmeters-experten van de arrondissementen Nijvel en Brussel.

De CCAI laat de geschillen gezamenlijk behandelen door een jurist en een technisch deskundige. Omdat de bemiddelaars erkend zijn, kunnen de bereikte akkoorden bekrachtigd worden door de rechtbank. De CCAI wil haar werkzaamheden uitbreiden naar andere regio's.

Aan Vlaamse kant werd het proefproject voor Limburgse zittingen van het Antwerps hof van beroep via videoconferentie bekroond.Aan Franstalige kant ging de onderscheiding naar de Kamer voor verzoening, arbitrage en bemiddeling in vastgoedzaken in de arrondissementen Nijvel en Brussel. Aan de prijs hangt een cheque van 5.000 euro. De Franstalige laureaat is de Kamer voor verzoening, arbitrage en bemiddeling in vastgoedzaken (CCAI) werd in 2000 opgericht op initiatief van de beroepsordes en -organisaties van notarissen, advocaten, architecten en landmeters-experten van de arrondissementen Nijvel en Brussel. De CCAI laat de geschillen gezamenlijk behandelen door een jurist en een technisch deskundige. Omdat de bemiddelaars erkend zijn, kunnen de bereikte akkoorden bekrachtigd worden door de rechtbank. De CCAI wil haar werkzaamheden uitbreiden naar andere regio's.