Bijna drie kwart van 's werelds toonaangevende bedrijven heeft een formeel wellnessprogramma voor hun werknemers. Het is een van de opvallende resultaten van de nieuwste editie van de European Occupier Survey van CBRE. In die studie bevraagt CBRE 120 vastgoedbeslissers van multinationals.

De focus van de wellnessprogramma's van de bedrijven ligt op de fysieke gezondheid. In 55 procent van de bedrijven worden geregeld gezondheids- en welzijnssessies georganiseerd. Bijna de helft van de bedrijven richt ook sporttrainingsprogramma's voor de werknemers in. Iets minder dan een derde van de bedrijven biedt de werknemers relaxatie- of mindfulnesssessies aan.

Mobiele werknemers

Volgens CBRE sluit de toenemende aandacht voor wellness op het werk aan op de toegenomen mobiliteit van de werknemers. De tijd dat de mobiele werknemer op kantoor doorbrengt moet effciënt maar ook aangenaam zijn. Mobiele werknemers verwachten een erg kwalitatieve omgeving met veel voorzieningen. Een werkplekervaring, noemt CBRE het.

Het hedendaagse kantoor evolueert daardoor naar een soort van 'hub' die de samenwerking met collega's maar ook met zakelijke partners moet vergemakkelijken. De respondenten in de studie van CBRE zetten meer focus op betere samenwerkingsmogelijkheden met stip op de eerste plaats in hun werkplekbeleid. 67 procent van de respondenten vermeldt het als belangijkste aandachtspunt (tegenover 37 procent vorig jaar).

Slimme data

Uit de bevraging van CBRE blijkt ook dat de vastgoedbeslissers in grote bedrijven hunkeren naar betere data. Meer dan een kwart van de ondervraagden vemeldt 'betere data' als belangrijkste behoefte bij het uitwerken van de vastgoedstrategie. In een context waar de economische onzekerheid nog altijd een punt van zorg is, zal de behoefte aan nauwkeurige en vooral slimme data-analyse nog toenemen, menen de onderzoekers van CBRE.

Bijna drie kwart van 's werelds toonaangevende bedrijven heeft een formeel wellnessprogramma voor hun werknemers. Het is een van de opvallende resultaten van de nieuwste editie van de European Occupier Survey van CBRE. In die studie bevraagt CBRE 120 vastgoedbeslissers van multinationals. De focus van de wellnessprogramma's van de bedrijven ligt op de fysieke gezondheid. In 55 procent van de bedrijven worden geregeld gezondheids- en welzijnssessies georganiseerd. Bijna de helft van de bedrijven richt ook sporttrainingsprogramma's voor de werknemers in. Iets minder dan een derde van de bedrijven biedt de werknemers relaxatie- of mindfulnesssessies aan. Volgens CBRE sluit de toenemende aandacht voor wellness op het werk aan op de toegenomen mobiliteit van de werknemers. De tijd dat de mobiele werknemer op kantoor doorbrengt moet effciënt maar ook aangenaam zijn. Mobiele werknemers verwachten een erg kwalitatieve omgeving met veel voorzieningen. Een werkplekervaring, noemt CBRE het. Het hedendaagse kantoor evolueert daardoor naar een soort van 'hub' die de samenwerking met collega's maar ook met zakelijke partners moet vergemakkelijken. De respondenten in de studie van CBRE zetten meer focus op betere samenwerkingsmogelijkheden met stip op de eerste plaats in hun werkplekbeleid. 67 procent van de respondenten vermeldt het als belangijkste aandachtspunt (tegenover 37 procent vorig jaar). Uit de bevraging van CBRE blijkt ook dat de vastgoedbeslissers in grote bedrijven hunkeren naar betere data. Meer dan een kwart van de ondervraagden vemeldt 'betere data' als belangrijkste behoefte bij het uitwerken van de vastgoedstrategie. In een context waar de economische onzekerheid nog altijd een punt van zorg is, zal de behoefte aan nauwkeurige en vooral slimme data-analyse nog toenemen, menen de onderzoekers van CBRE.