De twee grote tv-studio's van 1500 en 1200 vierkante meter zijn gehuisvest in één gebouw op een industrieterrein in Londerzeel. Ze werden gebouwd in 1989, bij de start van de commerciële zender VTM, en oorspronkelijk gecommercialiseerd onder de naam Vlaamse Televisie Studio's (VTS).

In 2004 kwam het gebouw in handen van Hans Bourlon en Gert Verhulst, de oprichters van Studio 100. Aanvankelijk werden ze gebruikt voor eigen Studio 100-opnames, later werden ze ook verhuurd aan derden. "Door de jaren zijn zowel Studio 100 als de markt geëvolueerd, en studioverhuur is niet echt onze corebusiness", motiveert Hans Bourlon de verkoop in een persbericht.

De koper is het facilitaire tv- en mediabedrijf Outside Broadcast. De overnameprijs wordt niet meegedeeld. Het Leuvense bedrijf kan met die aankoop nu ook tv-opnames faciliteren in eigen studio's. Outside Broadcast plant al enkele investeringen. "Er komt binnenkort een snelle glasvezelverbinding, die de studio's met alle Belgische zenders verbindt om liveprogramma's kostenefficiënt te kunnen doorstralen", kondigt gedelegeerd bestuurder Timo Koch aan.

Een groot deel van de Vlaamse tv-producties is te gast geweest in Londerzeel. Zo werden er meer dan tweeduizend afleveringen van Rad van Fortuin opgenomen, alle afleveringen van Familieraad en recenter ook Sing That Song, Geubels en de Belgen, De Slimste mens ter Wereld, Weet ik veel en Tegen de sterren op. Ook Flikken en een tal van Studio 100-producties werden in de studio's ingeblikt. (LV)

De twee grote tv-studio's van 1500 en 1200 vierkante meter zijn gehuisvest in één gebouw op een industrieterrein in Londerzeel. Ze werden gebouwd in 1989, bij de start van de commerciële zender VTM, en oorspronkelijk gecommercialiseerd onder de naam Vlaamse Televisie Studio's (VTS). In 2004 kwam het gebouw in handen van Hans Bourlon en Gert Verhulst, de oprichters van Studio 100. Aanvankelijk werden ze gebruikt voor eigen Studio 100-opnames, later werden ze ook verhuurd aan derden. "Door de jaren zijn zowel Studio 100 als de markt geëvolueerd, en studioverhuur is niet echt onze corebusiness", motiveert Hans Bourlon de verkoop in een persbericht.De koper is het facilitaire tv- en mediabedrijf Outside Broadcast. De overnameprijs wordt niet meegedeeld. Het Leuvense bedrijf kan met die aankoop nu ook tv-opnames faciliteren in eigen studio's. Outside Broadcast plant al enkele investeringen. "Er komt binnenkort een snelle glasvezelverbinding, die de studio's met alle Belgische zenders verbindt om liveprogramma's kostenefficiënt te kunnen doorstralen", kondigt gedelegeerd bestuurder Timo Koch aan.Een groot deel van de Vlaamse tv-producties is te gast geweest in Londerzeel. Zo werden er meer dan tweeduizend afleveringen van Rad van Fortuin opgenomen, alle afleveringen van Familieraad en recenter ook Sing That Song, Geubels en de Belgen, De Slimste mens ter Wereld, Weet ik veel en Tegen de sterren op. Ook Flikken en een tal van Studio 100-producties werden in de studio's ingeblikt. (LV)