"Tot vandaag hebben twaalf vrachtmaatschappijen Al-Maktum in hun vluchtschema opgenomen", verklaarde Jamal al-Haj, vicedirecteur van het bedrijf.

Dubai kampt met een gigantische schuldenberg en dus is het onzeker of de plannen zullen kunnen worden uitgevoerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling om jaarlijks 160 miljoen passagiers en 12 miljoen ton vracht te ontvangen op de luchthaven.
Hoewel de vastgoedsector in het land met veel scepticisme wordt bekeken, zijn experts optimistischer wat de toekomst van het emiraat als logistieke draaischijf betreft.


"Tot vandaag hebben twaalf vrachtmaatschappijen Al-Maktum in hun vluchtschema opgenomen", verklaarde Jamal al-Haj, vicedirecteur van het bedrijf. Dubai kampt met een gigantische schuldenberg en dus is het onzeker of de plannen zullen kunnen worden uitgevoerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling om jaarlijks 160 miljoen passagiers en 12 miljoen ton vracht te ontvangen op de luchthaven. Hoewel de vastgoedsector in het land met veel scepticisme wordt bekeken, zijn experts optimistischer wat de toekomst van het emiraat als logistieke draaischijf betreft.