De speciale fiscale regeling voor isolatie van muren en vloeren vormde een onderdeel van de Economische Herstelwet van maart 2009. De fiscale stimulans bestaat uit een belastingsvermindering van 40 procent op het factuurbedrag met een maximum van 2770 euro per woning.

Dat de maatregel in 2011 niet wordt voortgezet, zet kwaad bloed bij Kamerlid Kristof Calvo (Groen!). "Nog voor er cijfers of resultaten over de effecten zijn vrijgegeven, beslist de regering al om de stimulans te blokkeren."

Volgens Calvo geeft de overheid met deze beslissing een slecht signaal aan de bevolking: "Aan de vooravond van de internationale klimaattop van Cancun [29 november tot 10 december, nvdr], laat de federale overheid de Belgische burgers en bedrijven in de kou staan."

Samen met zijn collega Georges Gilkinet (Ecolo) dient Calvo een wetsvoorstel in om de verlenging alsnog af te dwingen via het parlement. In dat voorstel staat dat de energiekosten van gebouwen met 50 procent dalen bij een goede isolatie. "Het werk is nog niet af. We moeten vloer- en muurisolatie blijven stimuleren", zegt Calvo.

De speciale fiscale regeling voor isolatie van muren en vloeren vormde een onderdeel van de Economische Herstelwet van maart 2009. De fiscale stimulans bestaat uit een belastingsvermindering van 40 procent op het factuurbedrag met een maximum van 2770 euro per woning. Dat de maatregel in 2011 niet wordt voortgezet, zet kwaad bloed bij Kamerlid Kristof Calvo (Groen!). "Nog voor er cijfers of resultaten over de effecten zijn vrijgegeven, beslist de regering al om de stimulans te blokkeren." Volgens Calvo geeft de overheid met deze beslissing een slecht signaal aan de bevolking: "Aan de vooravond van de internationale klimaattop van Cancun [29 november tot 10 december, nvdr], laat de federale overheid de Belgische burgers en bedrijven in de kou staan." Samen met zijn collega Georges Gilkinet (Ecolo) dient Calvo een wetsvoorstel in om de verlenging alsnog af te dwingen via het parlement. In dat voorstel staat dat de energiekosten van gebouwen met 50 procent dalen bij een goede isolatie. "Het werk is nog niet af. We moeten vloer- en muurisolatie blijven stimuleren", zegt Calvo.