"Het geld wordt opgehaald door Ghelamco Invest, de Belgische vastgoeddochter. De obligaties, met minimumwaarde van 100.000 euro, zijn niet gericht op de kleine belegger. Het bedrijf van stichter en topman Paul Gheysen zal het waardepapier aanbieden aan institutionele beleggers, 'high net worth individuals' en private bankingcliënten.

De obligaties zullen noteren op de Brusselse beurs. Naast een versterking van het werkkapitaal wil Ghelamco Invest met het geld investeringsprojecten financieren, 'in het bijzonder een verdere expansie in België in ambitieuze, grootstedelijke projecten'.

Daarnaast verhoogt Ghelamco Groep deze maand nog het kapitaal van Ghelamco Invest met 50 miljoen euro en is er de intentie om nog eens een verhoging met 50 miljoen euro door te voeren voor het einde van dit jaar. Dit alles moet het eigen vermogen van Ghelamco Invest eind 2015 op 200 miljoen euro brengen en een plaatsje bij de "top van de Belgische vastgoedbedrijven" opleveren. Ghelamco is actief in Polen, België, Rusland en Oekraïne.

Een van de bekendste realisaties is het nieuwe voetbalstadion van AA Gent. (Belga/BO)

"Het geld wordt opgehaald door Ghelamco Invest, de Belgische vastgoeddochter. De obligaties, met minimumwaarde van 100.000 euro, zijn niet gericht op de kleine belegger. Het bedrijf van stichter en topman Paul Gheysen zal het waardepapier aanbieden aan institutionele beleggers, 'high net worth individuals' en private bankingcliënten. De obligaties zullen noteren op de Brusselse beurs. Naast een versterking van het werkkapitaal wil Ghelamco Invest met het geld investeringsprojecten financieren, 'in het bijzonder een verdere expansie in België in ambitieuze, grootstedelijke projecten'. Daarnaast verhoogt Ghelamco Groep deze maand nog het kapitaal van Ghelamco Invest met 50 miljoen euro en is er de intentie om nog eens een verhoging met 50 miljoen euro door te voeren voor het einde van dit jaar. Dit alles moet het eigen vermogen van Ghelamco Invest eind 2015 op 200 miljoen euro brengen en een plaatsje bij de "top van de Belgische vastgoedbedrijven" opleveren. Ghelamco is actief in Polen, België, Rusland en Oekraïne. Een van de bekendste realisaties is het nieuwe voetbalstadion van AA Gent. (Belga/BO)