De Gereglementeerde VastgoedVennootschap (GVV) is de Belgische variant van de Real Estate Investment Trust (REIT). GGV'S zijn beursgenoteerde vastgoedfondsen met een bijzonder statuut. Enkele bekende GGV'zijn Cofinimmo, Befimmo, WDP, Montea, Leasinvest, Vastned, QRF en Aedifica.

Ter bescherming van hun investeerders/beleggers en gezien hun aanzienlijke bijdrage aan de Belgische economie, staan GVV's (of BE-REIT's) onder toezicht van de Belgische toezichthouder FSMA. Ze dienen te voldoen aan de verplichtingen die zijn opgenomen in de Wet van 12 mei 2014 (zoals bijvoorbeeld een verplichte uitkeringsgraad van 80%, een maximale schuldgraad van 65%, voldoende risicodiversificatie binnen het vastgoed enzovoort). Het BE-REIT-statuut biedt beleggers een liquide en gediversifieerde investering die een alternatief kan zijn voor een rechtstreekse investering in vastgoed. , gezien zij het rendement van een directe investering in vastgoed reflecteert.

Zeventien leden, 13 miljard euro

De Belgische REIT-sector telt zeventien beursgenoteerde operationele vastgoedbedrijven, die in totaal 13 miljard euro aan vastgoed in portefeuille hebben. Hun (in)direct aandeelhouderschap bestaat grotendeels uit Belgische particuliere beleggers en Belgische en internationale institutionele investeerders.

De pas opgerichte BE-REIT Association omvat alle zeventien erkende GVV's. De federatie wil een platform bieden voor de initiatieven vanuit de BE-REIT-sector, de belangen van de sector behartigen en promoten, kennis verzamelen en opleiding aanbieden.

Laurent Callier, CFO van Befimmo, is de eerste voorzitter van BE-REIT Association.

De Gereglementeerde VastgoedVennootschap (GVV) is de Belgische variant van de Real Estate Investment Trust (REIT). GGV'S zijn beursgenoteerde vastgoedfondsen met een bijzonder statuut. Enkele bekende GGV'zijn Cofinimmo, Befimmo, WDP, Montea, Leasinvest, Vastned, QRF en Aedifica. Ter bescherming van hun investeerders/beleggers en gezien hun aanzienlijke bijdrage aan de Belgische economie, staan GVV's (of BE-REIT's) onder toezicht van de Belgische toezichthouder FSMA. Ze dienen te voldoen aan de verplichtingen die zijn opgenomen in de Wet van 12 mei 2014 (zoals bijvoorbeeld een verplichte uitkeringsgraad van 80%, een maximale schuldgraad van 65%, voldoende risicodiversificatie binnen het vastgoed enzovoort). Het BE-REIT-statuut biedt beleggers een liquide en gediversifieerde investering die een alternatief kan zijn voor een rechtstreekse investering in vastgoed. , gezien zij het rendement van een directe investering in vastgoed reflecteert. De Belgische REIT-sector telt zeventien beursgenoteerde operationele vastgoedbedrijven, die in totaal 13 miljard euro aan vastgoed in portefeuille hebben. Hun (in)direct aandeelhouderschap bestaat grotendeels uit Belgische particuliere beleggers en Belgische en internationale institutionele investeerders. De pas opgerichte BE-REIT Association omvat alle zeventien erkende GVV's. De federatie wil een platform bieden voor de initiatieven vanuit de BE-REIT-sector, de belangen van de sector behartigen en promoten, kennis verzamelen en opleiding aanbieden. Laurent Callier, CFO van Befimmo, is de eerste voorzitter van BE-REIT Association.