Het gevolg van die gebrekkige voorziening is dat groepen "zigeuners" haast nergens terecht kunnen en op die manier steeds vaker privédomein bezetten. "Men moet dringend meer druk uitoefenen op de gemeenten, wil men het structurele tekort aan woonwagenterreinen oplossen", stelt Dirk Beersmans van het Vlaamse Minderhedencentrum.

Volgens Beersmans is er geen gebrek aan ruimte of geld, aangezien het Vlaams Gewest en de provincies zorgen voor de subsidies zorgen. "Het ware probleem is onwil bij de gemeentebesturen," zegt Beersmans.


Het gevolg van die gebrekkige voorziening is dat groepen "zigeuners" haast nergens terecht kunnen en op die manier steeds vaker privédomein bezetten. "Men moet dringend meer druk uitoefenen op de gemeenten, wil men het structurele tekort aan woonwagenterreinen oplossen", stelt Dirk Beersmans van het Vlaamse Minderhedencentrum. Volgens Beersmans is er geen gebrek aan ruimte of geld, aangezien het Vlaams Gewest en de provincies zorgen voor de subsidies zorgen. "Het ware probleem is onwil bij de gemeentebesturen," zegt Beersmans.