Dat zegt de Confederatie Bouw in een persbericht. De Confederatie Bouw zegt de maatregelen tegen fraude "ten volle" te steunen, maar vraagt om ook de particuliere woningbouw niet te vergeten. De maatregelen die nu in de pijplijn zitten, zijn vooral gericht op de relatie tussen aannemer en onderaannemer.

De Confederatie Bouw wil ook de particulier betrekken. Van hem zou bijvoorbeeld een attest kunnen gevraagd worden dat bewijst dat zijn aannemer volgens het boekje werkt en correct lonen uitbetaalt. Dat attest zou dan als voorwaarde dienen voor bepaalde premies of subsidies. Een dergelijk systeem zou nuttig zijn omdat het systeem van de geregistreerde aannemer binnenkort verdwijnt, legt woordvoerder Peter Boelaert uit. De registratie werd enkel toegekend aan aannemers die in regel waren met de sociale en fiscale verplichtingen. (Belga/RDM)

Dat zegt de Confederatie Bouw in een persbericht. De Confederatie Bouw zegt de maatregelen tegen fraude "ten volle" te steunen, maar vraagt om ook de particuliere woningbouw niet te vergeten. De maatregelen die nu in de pijplijn zitten, zijn vooral gericht op de relatie tussen aannemer en onderaannemer. De Confederatie Bouw wil ook de particulier betrekken. Van hem zou bijvoorbeeld een attest kunnen gevraagd worden dat bewijst dat zijn aannemer volgens het boekje werkt en correct lonen uitbetaalt. Dat attest zou dan als voorwaarde dienen voor bepaalde premies of subsidies. Een dergelijk systeem zou nuttig zijn omdat het systeem van de geregistreerde aannemer binnenkort verdwijnt, legt woordvoerder Peter Boelaert uit. De registratie werd enkel toegekend aan aannemers die in regel waren met de sociale en fiscale verplichtingen. (Belga/RDM)