Het huis waar Ringo (70) is geboren en tot zijn derde levensmaand heeft gewoond, bevindt zich in de wijk Dingle, een typische Engelse buurt van straten in rode baksteen die identiek zijn.

Samen met andere huizen gaat het nummer 9 van Madryn Street tegen de vlakte want eigenaar Merseytravel, een vervoersmaatschappij, heeft er een nieuwbouwproject gepland.

Tegenstanders van de nieuwbouw hadden gehoopt dat het bestaan van Madryn Street 9 het project zou doen stranden. Maar volgens Merseytravel heeft de woning "weinig historische waarde" en staat het niet in de toeristische plannen van de havenstad.

Voor het gemeentebestuur is het huis in lamentabele staat en onbewoonbaar. Het kost 150.000 pond om te verhinderen dat het instort. Bovendien heeft Richard Starkey - de echte naam van de tweede Beatlesdrummer - er nauwelijks gewoond.

Waar hij wat verderop twintig jaar heeft geleefd en is opgegroeid,
is het nummer 10 aan Admiral Grove niet bedreigd. De geboortehuizen van John Lennon en Paul McCartney zijn beschermd en horen toe aan de National Trust die zich over historisch erfgoed bekommert. De woning waar George Harrison het levenslicht zag is particulier eigendom.

Het huis waar Ringo (70) is geboren en tot zijn derde levensmaand heeft gewoond, bevindt zich in de wijk Dingle, een typische Engelse buurt van straten in rode baksteen die identiek zijn.Samen met andere huizen gaat het nummer 9 van Madryn Street tegen de vlakte want eigenaar Merseytravel, een vervoersmaatschappij, heeft er een nieuwbouwproject gepland. Tegenstanders van de nieuwbouw hadden gehoopt dat het bestaan van Madryn Street 9 het project zou doen stranden. Maar volgens Merseytravel heeft de woning "weinig historische waarde" en staat het niet in de toeristische plannen van de havenstad. Voor het gemeentebestuur is het huis in lamentabele staat en onbewoonbaar. Het kost 150.000 pond om te verhinderen dat het instort. Bovendien heeft Richard Starkey - de echte naam van de tweede Beatlesdrummer - er nauwelijks gewoond. Waar hij wat verderop twintig jaar heeft geleefd en is opgegroeid, is het nummer 10 aan Admiral Grove niet bedreigd. De geboortehuizen van John Lennon en Paul McCartney zijn beschermd en horen toe aan de National Trust die zich over historisch erfgoed bekommert. De woning waar George Harrison het levenslicht zag is particulier eigendom.