Notarissen organiseren al decennialang openbare verkopen uitsluitend in verkoopzalen en cafés, maar in september kwam daar verandering in met "Notaclick". "Dat online platform om vastgoed te verkopen, maakt openbaar verkopen een stuk toegankelijker voor een breder publiek", aldus Bart Azare van de Koninklijke Federatie van het Belgische Notariaat.

"De verkopingen zijn makkelijk te volgen. Mensen hoeven niet per se verlof te nemen, ze kunnen zelf biedingen uitbrengen vanachter de computer." Tot nu toe kozen verkopers echter nog steeds om, na een periode van elektronisch bieden, de verkoop af te sluiten in een traditionele verkoopzaal.

Donderdag werd bij Notariskantoor Vincent Lesseliers in Beveren een eerste openbare verkoop volledig elektronisch afgehandeld. De Belgische notarissen benadrukken dat de online openbare verkopen veilig, betrouwbaar en transparant zijn. Zo worden potentiële kopers het hele proces geïdentificeerd via hun e-ID en pincode. Elke online bieding is ook bindend. (Belga/BO)

Notarissen organiseren al decennialang openbare verkopen uitsluitend in verkoopzalen en cafés, maar in september kwam daar verandering in met "Notaclick". "Dat online platform om vastgoed te verkopen, maakt openbaar verkopen een stuk toegankelijker voor een breder publiek", aldus Bart Azare van de Koninklijke Federatie van het Belgische Notariaat. "De verkopingen zijn makkelijk te volgen. Mensen hoeven niet per se verlof te nemen, ze kunnen zelf biedingen uitbrengen vanachter de computer." Tot nu toe kozen verkopers echter nog steeds om, na een periode van elektronisch bieden, de verkoop af te sluiten in een traditionele verkoopzaal. Donderdag werd bij Notariskantoor Vincent Lesseliers in Beveren een eerste openbare verkoop volledig elektronisch afgehandeld. De Belgische notarissen benadrukken dat de online openbare verkopen veilig, betrouwbaar en transparant zijn. Zo worden potentiële kopers het hele proces geïdentificeerd via hun e-ID en pincode. Elke online bieding is ook bindend. (Belga/BO)