Volgens de sectororganisatie van de bouw-kmo's volgt 78 procent van de bouwbedrijven met personeel de collectieve regeling. "De anderen hebben een eigen collectieve of individuele vakantieregeling of volgen de regeling van de regio waar ze vaak aan het werk zijn."

Vertragingen

Volgens Bouwunie werkt 22 procent van de ondervraagde bouwbedrijven nog even door tijdens de vakantie om achterstand in te halen. "Onder andere door het slechte weer van de jongste weken waardoor heel wat bouwprojecten vertraging opliepen. Bij iets meer dan de helft gaat het om een aantal dagen tot een week uitstel."

Afhankelijk van de regio sluiten de bouwbedrijven op andere tijdstippen. In Brussel en Halle-Vilvoorde ging de riem er vooorbije maandag reeds af. Voor de provincies Antwerpen en Limburg en de regio's Sint-Niklaas en Leuven start de bouwvakantie op maandag 11 juli. In de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen (exclusief de regio's Sint-Niklaas, Lokeren en Hamme) is dat zeven dagen later. De bouwbedrijven uit Lokeren en Hamme wachten nog even tot vrijdag 22 juli.

De bouwvakantie duurt drie weken. Enkel in Brussel en Halle-Vilvoorde is dat vier weken. De jaarlijkse vakantie is een aanbevolen collectieve regeling voor bouwbedrijven met personeel.

De cijfers van de bevraging zijn gebaseerd op de antwoorden van zowat 450 bouwbedrijven. (Belga/NS)

Volgens de sectororganisatie van de bouw-kmo's volgt 78 procent van de bouwbedrijven met personeel de collectieve regeling. "De anderen hebben een eigen collectieve of individuele vakantieregeling of volgen de regeling van de regio waar ze vaak aan het werk zijn."Volgens Bouwunie werkt 22 procent van de ondervraagde bouwbedrijven nog even door tijdens de vakantie om achterstand in te halen. "Onder andere door het slechte weer van de jongste weken waardoor heel wat bouwprojecten vertraging opliepen. Bij iets meer dan de helft gaat het om een aantal dagen tot een week uitstel." Afhankelijk van de regio sluiten de bouwbedrijven op andere tijdstippen. In Brussel en Halle-Vilvoorde ging de riem er vooorbije maandag reeds af. Voor de provincies Antwerpen en Limburg en de regio's Sint-Niklaas en Leuven start de bouwvakantie op maandag 11 juli. In de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen (exclusief de regio's Sint-Niklaas, Lokeren en Hamme) is dat zeven dagen later. De bouwbedrijven uit Lokeren en Hamme wachten nog even tot vrijdag 22 juli. De bouwvakantie duurt drie weken. Enkel in Brussel en Halle-Vilvoorde is dat vier weken. De jaarlijkse vakantie is een aanbevolen collectieve regeling voor bouwbedrijven met personeel.De cijfers van de bevraging zijn gebaseerd op de antwoorden van zowat 450 bouwbedrijven. (Belga/NS)