De prijs per vierkante meter is de laatste tien jaar verdrievoudigd. Wie een begraafplaats in de buurt van een stad wilt, betaalt al gauw 2.700 euro per vierkante meter.

Zelfs tegen dergelijke hoge prijzen zijn er toch nog veel bieders voor een begraafplaats. Om plaats te besparen worden in China enkel nog assen begraven. Toch wordt er hier en daar nog land opgepot, om zo de prijzen nog meer de hoogte in te duwen.

De hele business is zo winstgevend dat verscheidene makelaars al overgestapt zijn van huizen verkopen naar begraafplaatsen aanprijzen.

Eerder kondigde de Chinese overheid al aan om maatregelen te nemen tegen de torenhoge woningprijzen, nu zullen ze dus ook actie moeten ondernemen op begraafplaatsen.

(NC)

De prijs per vierkante meter is de laatste tien jaar verdrievoudigd. Wie een begraafplaats in de buurt van een stad wilt, betaalt al gauw 2.700 euro per vierkante meter. Zelfs tegen dergelijke hoge prijzen zijn er toch nog veel bieders voor een begraafplaats. Om plaats te besparen worden in China enkel nog assen begraven. Toch wordt er hier en daar nog land opgepot, om zo de prijzen nog meer de hoogte in te duwen. De hele business is zo winstgevend dat verscheidene makelaars al overgestapt zijn van huizen verkopen naar begraafplaatsen aanprijzen. Eerder kondigde de Chinese overheid al aan om maatregelen te nemen tegen de torenhoge woningprijzen, nu zullen ze dus ook actie moeten ondernemen op begraafplaatsen. (NC)