Het Plattelandscentrum Meetjesland vzw zal in de Huysmanhoeve, in een zijstraat van de Peperstraat, 'ontspannende en educatieve activiteiten rond de thema's cultuur, toerisme, landbouw en platteland organiseren'.

"Samen met de provincie wordt de gerestaureerde bakoven geëxploiteerd, net als een bijenhal, een hoeve met moes- en kruidentuin, vertelzolder, winkelpunt voor Meetjeslandse hoeve- en streekproducten en een fietsverhuurpunt", verduidelijkt gedeputeerde Eddy Couckuyt.

Alles samen investeerde de provincie al 1.800.000 euro in het project. Daarnaast zal Eeklo in de oudste hoeve van de stad het
Heemkundemuseum en het Jenevermuseum inrichten. Daarvoor wordt de komende drie jaar telkens 250.000 euro geïnvesteerd.

Het Streekbezoekerscentrum de Huysmanhoeve opent vanaf 13 mei 2010 de deuren voor het ruime publiek en is geopend van woensdag tot zondag en op feestdagen.

Het Plattelandscentrum Meetjesland vzw zal in de Huysmanhoeve, in een zijstraat van de Peperstraat, 'ontspannende en educatieve activiteiten rond de thema's cultuur, toerisme, landbouw en platteland organiseren'."Samen met de provincie wordt de gerestaureerde bakoven geëxploiteerd, net als een bijenhal, een hoeve met moes- en kruidentuin, vertelzolder, winkelpunt voor Meetjeslandse hoeve- en streekproducten en een fietsverhuurpunt", verduidelijkt gedeputeerde Eddy Couckuyt. Alles samen investeerde de provincie al 1.800.000 euro in het project. Daarnaast zal Eeklo in de oudste hoeve van de stad het Heemkundemuseum en het Jenevermuseum inrichten. Daarvoor wordt de komende drie jaar telkens 250.000 euro geïnvesteerd. Het Streekbezoekerscentrum de Huysmanhoeve opent vanaf 13 mei 2010 de deuren voor het ruime publiek en is geopend van woensdag tot zondag en op feestdagen.