De prijzen van Duits vastgoed zijn in het tweede kwartaal van dit jaar het sterkst gestegen in een jaar tijd. Dat blijkt uit donderdag bekendgemaakte cijfers van de Duitse bankenassociatie VDP.

De prijzen van huizen, appartementen en residentiële gebouwen stegen met 4,1 procent in vergelijking met een jaar eerder en de prijzen van kantoorruimte klommen met 5,6 procent.

Volgens de bankenvereniging is er sprake van een toenemend aantal gezinnen, waardoor de vraag naar woonruimte stijgt. Bovendien zien institutionele beleggers vastgoed nog steeds als een veilige belegging.

Vooral in universiteitssteden en grote steden in Duitsland is de vraag naar woningen groot, aldus de bankenassociatie. (ANP/BO)

De prijzen van Duits vastgoed zijn in het tweede kwartaal van dit jaar het sterkst gestegen in een jaar tijd. Dat blijkt uit donderdag bekendgemaakte cijfers van de Duitse bankenassociatie VDP.De prijzen van huizen, appartementen en residentiële gebouwen stegen met 4,1 procent in vergelijking met een jaar eerder en de prijzen van kantoorruimte klommen met 5,6 procent. Volgens de bankenvereniging is er sprake van een toenemend aantal gezinnen, waardoor de vraag naar woonruimte stijgt. Bovendien zien institutionele beleggers vastgoed nog steeds als een veilige belegging. Vooral in universiteitssteden en grote steden in Duitsland is de vraag naar woningen groot, aldus de bankenassociatie. (ANP/BO)