De stad Gent kondigt twee nieuwe belangrijke retailinvesteringen aan. In het historische centrum ontwikkelt MG Real Estate een winkelcentrum. Decathlon gaat een vestiging openen op de WEBA-site.
De eerste Decathlon-winkel op Oost-Vlaamse bodem komt in het interbellumgebouw aan de Vliegtuiglaan 8, naast de meubelzaak WEBA. Daarvoor herontwikkelt WEBA het interbellumgebouw, dat opgenomen is in de Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed, tot een hedendaags commercieel gebouw met een nieuwe gemeenschappelijke parking.

De nieuwe winkel krijgt een verkoopoppervlakte van 4334 vierkante meter en zal goed zijn voor 65 nieuwe jobs. WEBA en Decathlon hopen de zaak midden 2014 te kunnen openen. Eind 2013 opent de Franse sportwinkelketen in Verviers haar zestiende winkel in ons land.

Primark naar Vrijdagmarkt

In de Gentse binnenstad, op de hoek van de Langemunt en de Vrijdagmarkt, is projectontwikkelaar MG Real Esate (Ignace De Paepe) begonnen met de ontwikkeling van een nieuw winkelcentrum. De architectenbureaus Bontinck en Jasper-Eyers zullen de historische gevels grondig renoveren en restaureren, in samenwerking met de dienst Monumentenzorg van de stad.

Er komt ook een stuk nieuwbouw, en een deel van het project krijgt een residentiële bestemming. Het winkelcentrum van 11.144 vierkante meter zal plaats bieden aan elf winkels. De vastgoedconsulent CBRE is al begonnen met de commercialisering van het winkelgedeelte, dat in september 2014 moet openen. De Ierse modeketen Primark, die ook al een winkel heeft in Mediacité in Luik heeft een akkoord voor 4500 vierkante meter. De speelgoedwinkelketen Bart Smit krijgt in het nieuwe project een prominentere plaats langs de Langemunt.

Laurenz Verledens

De stad Gent kondigt twee nieuwe belangrijke retailinvesteringen aan. In het historische centrum ontwikkelt MG Real Estate een winkelcentrum. Decathlon gaat een vestiging openen op de WEBA-site. De eerste Decathlon-winkel op Oost-Vlaamse bodem komt in het interbellumgebouw aan de Vliegtuiglaan 8, naast de meubelzaak WEBA. Daarvoor herontwikkelt WEBA het interbellumgebouw, dat opgenomen is in de Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed, tot een hedendaags commercieel gebouw met een nieuwe gemeenschappelijke parking. De nieuwe winkel krijgt een verkoopoppervlakte van 4334 vierkante meter en zal goed zijn voor 65 nieuwe jobs. WEBA en Decathlon hopen de zaak midden 2014 te kunnen openen. Eind 2013 opent de Franse sportwinkelketen in Verviers haar zestiende winkel in ons land. Primark naar Vrijdagmarkt In de Gentse binnenstad, op de hoek van de Langemunt en de Vrijdagmarkt, is projectontwikkelaar MG Real Esate (Ignace De Paepe) begonnen met de ontwikkeling van een nieuw winkelcentrum. De architectenbureaus Bontinck en Jasper-Eyers zullen de historische gevels grondig renoveren en restaureren, in samenwerking met de dienst Monumentenzorg van de stad. Er komt ook een stuk nieuwbouw, en een deel van het project krijgt een residentiële bestemming. Het winkelcentrum van 11.144 vierkante meter zal plaats bieden aan elf winkels. De vastgoedconsulent CBRE is al begonnen met de commercialisering van het winkelgedeelte, dat in september 2014 moet openen. De Ierse modeketen Primark, die ook al een winkel heeft in Mediacité in Luik heeft een akkoord voor 4500 vierkante meter. De speelgoedwinkelketen Bart Smit krijgt in het nieuwe project een prominentere plaats langs de Langemunt. Laurenz Verledens