Met De Real Estate Awards beloont de beroepsvereniging CIB Vlaanderen verdienstelijke personen in en voor de vastgoedsector. In de categorie Vastgoedondernemer van het Jaar wees een jury drie genomineerden aan: Lieven De Prins van Immo De Prins uit Sint-Niklaas, Anita Tamboers en Annick Broux van Actief Immo Tamboers & Broux uit Genk en Stefaan Leliaert van De Syndic uit Brugge. Tijdens een livestemming gisterenavond in Brussel koos het publiek van meer dan 350 vastgoedprofessionals voor Stefaan Leliaert. De West-Vlaming is al twintig jaar actief als syndicus aan de kust. In 2010 ging hij een partnership aan met Dewaele Groep. Door die samenwerking is De Syndic een van de grootste beheerders van appartementsgebouwen in Vlaanderen.

Syndicus is niet het meest sexy vastgoedberoep. Ons land telt ongeveer 6600 syndici.

Maar volgens recente statistieken van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) wil slechts 7 procent van de nieuwe jonge vastgoedmakelaars actief worden in het beheren van appartementsgebouwen. En dat zou weleens tot een probleem kunnen leiden, want het aantal appartementen is in de jongste tien jaar met 40 procent toegenomen. "Vlaanderen heeft dringend meer syndici nodig die een appartementsgebouw willen runnen zoals een goed draaiend bedrijf: professioneel dus", meent Steeaan Leliaart. "Als die vraag niet snel beantwoord wordt, zullen de appartementsbewoners als eersten de dupe zijn."

Andere winnaars

In de categorie Vastgoedbelofte kwam Naranjo Decamps van Habicom Vastgoed & Advies uit Mortsel als winnaar uit de bus. Ann-Sofie Van den Eynde van de Odisee Hogeschool in Aalst is de Vastgoedstudent van het jaar, een bekroning voor haar eindwerk 'Overdracht recht tot hoger bouwen door mede-eigendom'. "

CIB Vlaanderen reikt ook elk jaar twee bijzondere prijzen uit die intern door de beroepsvereniging worden gekozen: de Pieter Pourbusprijs voor een politicus of organisatie die zich positief inzet voor de sector, en de Georges De Wandeleerprijs voor een verdienstelijk CIB-lid. De Pieter Pourbusprijs ging naar het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV). Alain Deketelaere, ondervoorzitter van CIB Kust, mocht de George De Wandeleerprijs in ontvangst nemen.

Met De Real Estate Awards beloont de beroepsvereniging CIB Vlaanderen verdienstelijke personen in en voor de vastgoedsector. In de categorie Vastgoedondernemer van het Jaar wees een jury drie genomineerden aan: Lieven De Prins van Immo De Prins uit Sint-Niklaas, Anita Tamboers en Annick Broux van Actief Immo Tamboers & Broux uit Genk en Stefaan Leliaert van De Syndic uit Brugge. Tijdens een livestemming gisterenavond in Brussel koos het publiek van meer dan 350 vastgoedprofessionals voor Stefaan Leliaert. De West-Vlaming is al twintig jaar actief als syndicus aan de kust. In 2010 ging hij een partnership aan met Dewaele Groep. Door die samenwerking is De Syndic een van de grootste beheerders van appartementsgebouwen in Vlaanderen. Syndicus is niet het meest sexy vastgoedberoep. Ons land telt ongeveer 6600 syndici. Maar volgens recente statistieken van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) wil slechts 7 procent van de nieuwe jonge vastgoedmakelaars actief worden in het beheren van appartementsgebouwen. En dat zou weleens tot een probleem kunnen leiden, want het aantal appartementen is in de jongste tien jaar met 40 procent toegenomen. "Vlaanderen heeft dringend meer syndici nodig die een appartementsgebouw willen runnen zoals een goed draaiend bedrijf: professioneel dus", meent Steeaan Leliaart. "Als die vraag niet snel beantwoord wordt, zullen de appartementsbewoners als eersten de dupe zijn." In de categorie Vastgoedbelofte kwam Naranjo Decamps van Habicom Vastgoed & Advies uit Mortsel als winnaar uit de bus. Ann-Sofie Van den Eynde van de Odisee Hogeschool in Aalst is de Vastgoedstudent van het jaar, een bekroning voor haar eindwerk 'Overdracht recht tot hoger bouwen door mede-eigendom'. "CIB Vlaanderen reikt ook elk jaar twee bijzondere prijzen uit die intern door de beroepsvereniging worden gekozen: de Pieter Pourbusprijs voor een politicus of organisatie die zich positief inzet voor de sector, en de Georges De Wandeleerprijs voor een verdienstelijk CIB-lid. De Pieter Pourbusprijs ging naar het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV). Alain Deketelaere, ondervoorzitter van CIB Kust, mocht de George De Wandeleerprijs in ontvangst nemen.