Dat meldt De Morgen op basis van cijfers van de Belgische Federatie van de financiële sector (Febelfin).

Ook het gevraagde bedrag daalde in september met 20 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Op jaarbasis is er, met uitzondering van een eenmalige opleving in mei, een continue daling waar te nemen.

2010 was een topjaar voor het aantal verstrekte kredieten. Dat er nu steeds minder appetijt is voor leningen, aldus de krant, wijst erop dat de vastgoedmarkt afkoelt.

Ook de Particuliere Vastgoedsentiment Index, die de evolutie van de vastgoedmarkt in kaart kan brengen, voorspelt een duidelijke vertraging op de markt van de particuliere woningen.

"De cijfers wijzen ondubbelzinnig op aarzelende kopers en verkopers," zegt Hans Loose van lagekostenmakelaar Directmakelaar, dat de index ontwikkelde. "De berichten over zware begrotingsbesparingen zullen ongetwijfeld ook de vastgoedmarkt raken. Iedere ingreep op de (vastgoed)fiscaliteit heeft dadelijk zijn gevolg op de transacties en de prijs." (KVDA)

Dat meldt De Morgen op basis van cijfers van de Belgische Federatie van de financiële sector (Febelfin). Ook het gevraagde bedrag daalde in september met 20 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Op jaarbasis is er, met uitzondering van een eenmalige opleving in mei, een continue daling waar te nemen.2010 was een topjaar voor het aantal verstrekte kredieten. Dat er nu steeds minder appetijt is voor leningen, aldus de krant, wijst erop dat de vastgoedmarkt afkoelt.Ook de Particuliere Vastgoedsentiment Index, die de evolutie van de vastgoedmarkt in kaart kan brengen, voorspelt een duidelijke vertraging op de markt van de particuliere woningen. "De cijfers wijzen ondubbelzinnig op aarzelende kopers en verkopers," zegt Hans Loose van lagekostenmakelaar Directmakelaar, dat de index ontwikkelde. "De berichten over zware begrotingsbesparingen zullen ongetwijfeld ook de vastgoedmarkt raken. Iedere ingreep op de (vastgoed)fiscaliteit heeft dadelijk zijn gevolg op de transacties en de prijs." (KVDA)