Van den Bossche kreeg woensdag bezoek van een delegatie van Samenlevingsopbouw, de Bond Beter Leefmilieu en het Vlaams Overleg Bewonersbelangen. De minister kreeg een bouwpakket met bakstenen en cement aangereikt om te bouwen aan een betere afstemming tussen het woon- en energiebeleid.

Van den Bossche plant alvast enkele nieuwe maatregelen om het Vlaamse woonpatrimonium kwaliteitsvoller en energiezuiniger te maken. De verplichte dakisolatie voor huurwoningen is daar één van.

Daarnaast onderzoekt Van de Bossche hoe ze de bestaande energiescans kan uitbouwen tot volwaardige woonscans, waarbij niet alleen de energiezuinigheid, maar de volledige woonkwaliteit van een woning gecheckt wordt.

De minister wijst ook nog op het geplande proefproject waarbij energieleverancier Eandis 500 tot 700 private huurwoningen gratis gaat isoleren. "De lessen die we daaruit trekken, moeten ons toelaten overal in Vlaanderen te gaan isoleren bij mensen die de investering zelf niet aankunnen", zegt Van den Bossche.

Van den Bossche kreeg woensdag bezoek van een delegatie van Samenlevingsopbouw, de Bond Beter Leefmilieu en het Vlaams Overleg Bewonersbelangen. De minister kreeg een bouwpakket met bakstenen en cement aangereikt om te bouwen aan een betere afstemming tussen het woon- en energiebeleid. Van den Bossche plant alvast enkele nieuwe maatregelen om het Vlaamse woonpatrimonium kwaliteitsvoller en energiezuiniger te maken. De verplichte dakisolatie voor huurwoningen is daar één van. Daarnaast onderzoekt Van de Bossche hoe ze de bestaande energiescans kan uitbouwen tot volwaardige woonscans, waarbij niet alleen de energiezuinigheid, maar de volledige woonkwaliteit van een woning gecheckt wordt. De minister wijst ook nog op het geplande proefproject waarbij energieleverancier Eandis 500 tot 700 private huurwoningen gratis gaat isoleren. "De lessen die we daaruit trekken, moeten ons toelaten overal in Vlaanderen te gaan isoleren bij mensen die de investering zelf niet aankunnen", zegt Van den Bossche.