Volgens de werkgeversorganisatie voor de bouwsector drijven dergelijke maatregelen de loonkosten voor bedrijven op, wat zal leiden tot nog meer buitenlandse werknemers op Belgische bouwwerven.

Confederatie Bouw vraagt de regering in verband met de opzegtermijnen voor arbeiders de werkwijze van het eerste IPA-ontwerp over te nemen, en ervoor te zorgen dat het debat kan worden gevoerd binnen de sectorale onderhandelingen van de paritaire comités.

Het nieuwe IPA-wetsontwerp holt volgens hen het sociaal overleg uit. "Nu wordt er ingegrepen in de onderhandelingsvrijheid van de sectoren en worden onze bouwbedrijven op bijkomende kosten gejaagd. De kosten voor onze bouwbedrijven wordt geraamd op meer dan 0,5 procent van de loonmassa", luidt het in een persbericht.

Volgens de werkgeversorganisatie voor de bouwsector drijven dergelijke maatregelen de loonkosten voor bedrijven op, wat zal leiden tot nog meer buitenlandse werknemers op Belgische bouwwerven. Confederatie Bouw vraagt de regering in verband met de opzegtermijnen voor arbeiders de werkwijze van het eerste IPA-ontwerp over te nemen, en ervoor te zorgen dat het debat kan worden gevoerd binnen de sectorale onderhandelingen van de paritaire comités. Het nieuwe IPA-wetsontwerp holt volgens hen het sociaal overleg uit. "Nu wordt er ingegrepen in de onderhandelingsvrijheid van de sectoren en worden onze bouwbedrijven op bijkomende kosten gejaagd. De kosten voor onze bouwbedrijven wordt geraamd op meer dan 0,5 procent van de loonmassa", luidt het in een persbericht.