Het gebouw van 5.600 vierkante meter zal gedemonteerd en opnieuw rechtgetrokken worden in een familiaal pretpark in de stad, die op een hondertal kilometer ten noordwesten van Sjanghai gelegen is. De deal moet wel nog goedgekeurd worden door de centrale Chinese overheid.

De agglomeratie Jiangyin telt een miljoen inwoners. De stad is een tussenstop voor de hogesnelheidstrein tussen Peking en Shanghai. "De gemeentelijke autoriteiten hebben al hun akkoord gesloten, enkel het groen licht van de centrale Chinese overheid ontbreekt. We hopen dat alles rond is ten laatste op 1 september", zegt Leo Delcroix, de verantwoordelijke voor het Belgische paviljoen.

Het Belgische paviljoen is met dagelijks 40.000 bezoekers het zesde meest bezochte van de expo. Dagelijks zijn er 500.000 bezoekers. Volgens Trends-Tendances boekt het Belgische paviljoen de grootste omzet van de expo: dagelijks 125.000 euro. De Belgische overheid pompte 12 miljoen euro in de bouw van het paviljoen.

Het gebouw van 5.600 vierkante meter zal gedemonteerd en opnieuw rechtgetrokken worden in een familiaal pretpark in de stad, die op een hondertal kilometer ten noordwesten van Sjanghai gelegen is. De deal moet wel nog goedgekeurd worden door de centrale Chinese overheid. De agglomeratie Jiangyin telt een miljoen inwoners. De stad is een tussenstop voor de hogesnelheidstrein tussen Peking en Shanghai. "De gemeentelijke autoriteiten hebben al hun akkoord gesloten, enkel het groen licht van de centrale Chinese overheid ontbreekt. We hopen dat alles rond is ten laatste op 1 september", zegt Leo Delcroix, de verantwoordelijke voor het Belgische paviljoen. Het Belgische paviljoen is met dagelijks 40.000 bezoekers het zesde meest bezochte van de expo. Dagelijks zijn er 500.000 bezoekers. Volgens Trends-Tendances boekt het Belgische paviljoen de grootste omzet van de expo: dagelijks 125.000 euro. De Belgische overheid pompte 12 miljoen euro in de bouw van het paviljoen.