De Chinese overheid is van oordeel dat de sociale huisvesting in het gedrang komt door de recordbedragen die voor Chinese bouwgrond worden neergeteld.

De Chinese minister van Natuurlijke Reserves heeft bijgevolg de lokale besturen opgeroepen in te grijpen. In de periferie en op het platteland worden vaak gronden onteigend, waarna ze voor veel geld opnieuw van de hand worden gedaan door de lokale overheid.

De stadsbesturen worden voortaan verplicht het ministerie in te lichten als er gronden worden verkocht tegen een prijs die 50 procent boven de ingestelde prijs ligt. Volgens officiële cijfers lagen de prijzen van bouwgronden in november 2010 al 7,7 procent hoger dan een jaar eerder. In vergelijking met een maand eerder zijn de prijzen met 0,3 procent gestegen.

De Chinese overheid is van oordeel dat de sociale huisvesting in het gedrang komt door de recordbedragen die voor Chinese bouwgrond worden neergeteld. De Chinese minister van Natuurlijke Reserves heeft bijgevolg de lokale besturen opgeroepen in te grijpen. In de periferie en op het platteland worden vaak gronden onteigend, waarna ze voor veel geld opnieuw van de hand worden gedaan door de lokale overheid. De stadsbesturen worden voortaan verplicht het ministerie in te lichten als er gronden worden verkocht tegen een prijs die 50 procent boven de ingestelde prijs ligt. Volgens officiële cijfers lagen de prijzen van bouwgronden in november 2010 al 7,7 procent hoger dan een jaar eerder. In vergelijking met een maand eerder zijn de prijzen met 0,3 procent gestegen.