Op de Carcoke-site in de havenzone werd 200.000 ton vervuilde grond uitgegraven. Samen met de tijdelijke vereniging Katoen Natie-De Nul-Envisan gaan de Brusselse haven en het gewest nu beginnen met de bouw van een logistiek centrum dat ongeveer 65.000 vierkante meter opslagruimte zal hebben.

De bouwwerf werd door de Brusselse haven omschreven als het belangrijkste project van de jongste jaren. "Dankzij dit terrein, dat 12 hectare groot is, zal het potentieel van ons havendomein substantieel uitgebreid worden. Het nieuw logistiek centrum creëert zo'n 400 extra arbeidsplaatsen", meldt Charles Jonet, voorzitter van de Haven van Brussel.

De kostprijs van het project wordt geraamd op 66 miljoen euro. De sanering van de bodem kostte al 22,5 miljoen euro. Gelijktijdig met de bouw van het logistiek centrum wordt ook een nieuwe kade gebouwd en het grondwaterprobleem aangepakt.

Op de Carcoke-site in de havenzone werd 200.000 ton vervuilde grond uitgegraven. Samen met de tijdelijke vereniging Katoen Natie-De Nul-Envisan gaan de Brusselse haven en het gewest nu beginnen met de bouw van een logistiek centrum dat ongeveer 65.000 vierkante meter opslagruimte zal hebben. De bouwwerf werd door de Brusselse haven omschreven als het belangrijkste project van de jongste jaren. "Dankzij dit terrein, dat 12 hectare groot is, zal het potentieel van ons havendomein substantieel uitgebreid worden. Het nieuw logistiek centrum creëert zo'n 400 extra arbeidsplaatsen", meldt Charles Jonet, voorzitter van de Haven van Brussel. De kostprijs van het project wordt geraamd op 66 miljoen euro. De sanering van de bodem kostte al 22,5 miljoen euro. Gelijktijdig met de bouw van het logistiek centrum wordt ook een nieuwe kade gebouwd en het grondwaterprobleem aangepakt.