Canadezen kopen Docks Bruxsel

27/03/18 om 18:16 - Bijgewerkt op 28/03/18 om 09:49

Bron: Belga

Canadese investeerders staan op het punt om winkelcentrum Docks Bruxsel in te lijven.

Canadezen kopen Docks Bruxsel

© belga

Volgens de krant De Tijd voert Alberta Investment Management Corporation (AIMCo), dat optreedt voor Canadese institutionele investeerders, exclusieve en vergevorderde onderhandelingen met projectontwikkelaar Equilis, de huidige meerderheidsaandeelhouder van Docks. De Canadezen zouden 300 miljoen euro veil hebben voor de aankoop.

Nog volgens de krant hebben Docks Holding Luxemburg en AIMCo Luxemburg onlangs Brussels Docks BidCo opgericht en is de definitieve overdracht nakend.

Vrijwel onmiddellijk na de opening in 2016 van het Brusselse winkelcentrum raakte bekend dat ontwikkelaar Equilis, van de Waalse familie Mestdagh, een koper zocht.

De eerste twee weken na de opening waren erg succesvol met 700.000 bezoekers. Daarna volgde de klassieke terugval. In het eerste jaar werd afgeklopt op 5 miljoen bezoekers.

Op kruissnelheid wordt gemikt op 8 miljoen bezoekers per jaar. Equilis (75 procent) en het engineeringbedrijf TPF van Thomas Spitaels (25 procent) hebben de voorbije tien jaar naar eigen zeggen 210 miljoen euro in het winkelcentrum geïnvesteerd.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners