Volgens de krant De Tijd voert Alberta Investment Management Corporation (AIMCo), dat optreedt voor Canadese institutionele investeerders, exclusieve en vergevorderde onderhandelingen met projectontwikkelaar Equilis, de huidige meerderheidsaandeelhouder van Docks. De Canadezen zouden 300 miljoen euro veil hebben voor de aankoop.

Nog volgens de krant hebben Docks Holding Luxemburg en AIMCo Luxemburg onlangs Brussels Docks BidCo opgericht en is de definitieve overdracht nakend.

Vrijwel onmiddellijk na de opening in 2016 van het Brusselse winkelcentrum raakte bekend dat ontwikkelaar Equilis, van de Waalse familie Mestdagh, een koper zocht.

De eerste twee weken na de opening waren erg succesvol met 700.000 bezoekers. Daarna volgde de klassieke terugval. In het eerste jaar werd afgeklopt op 5 miljoen bezoekers.

Op kruissnelheid wordt gemikt op 8 miljoen bezoekers per jaar. Equilis (75 procent) en het engineeringbedrijf TPF van Thomas Spitaels (25 procent) hebben de voorbije tien jaar naar eigen zeggen 210 miljoen euro in het winkelcentrum geïnvesteerd.

Volgens de krant De Tijd voert Alberta Investment Management Corporation (AIMCo), dat optreedt voor Canadese institutionele investeerders, exclusieve en vergevorderde onderhandelingen met projectontwikkelaar Equilis, de huidige meerderheidsaandeelhouder van Docks. De Canadezen zouden 300 miljoen euro veil hebben voor de aankoop.Nog volgens de krant hebben Docks Holding Luxemburg en AIMCo Luxemburg onlangs Brussels Docks BidCo opgericht en is de definitieve overdracht nakend. Vrijwel onmiddellijk na de opening in 2016 van het Brusselse winkelcentrum raakte bekend dat ontwikkelaar Equilis, van de Waalse familie Mestdagh, een koper zocht. De eerste twee weken na de opening waren erg succesvol met 700.000 bezoekers. Daarna volgde de klassieke terugval. In het eerste jaar werd afgeklopt op 5 miljoen bezoekers. Op kruissnelheid wordt gemikt op 8 miljoen bezoekers per jaar. Equilis (75 procent) en het engineeringbedrijf TPF van Thomas Spitaels (25 procent) hebben de voorbije tien jaar naar eigen zeggen 210 miljoen euro in het winkelcentrum geïnvesteerd.