We zijn vragende partij om nu werk te maken van de heraanleg van de trottoirs langs de laan. Volgens ons kan die zonder bouwvergunning gebeuren. Daarnaast willen we een parlementair debat over onze alternatieve plannen", aldus actief lid Wim Didelez.

Het buurtcomité zal in detail de uitspraak van de milieurechter bestuderen. Bovendien vindt het APKP dat het tijd wordt voor een nieuw project. "Als de heraanleg van de trottoirs er komt, kan er gelijk ook een fietspad aangelegd worden. Dat kan zonder bouwvergunning omdat er niets wordt gewijzigd aan de structuur van de Havenlaan", aldus Didelez.

Daarnaast hoopt het AKPK dat er een samenwerking wordt opgezet met het Brussels gewest voor de realisatie van hun alternatieve plannen met behoud van de kasseien en platanen. Hiervoor willen ze een parlementair debat in het Brussels parlement.

Normaal moet het Brussels gewest nu een schadevergoeding betalen aan de aannemers. "Volgens minister Vanraes (Open Vld) zou die kunnen oplopen tot 6 miljoen euro, de helft van de vooropgestelde investering. Normaal bedraagt die schadevergoeding 5 tot 10 procent van de geschatte kostprijs. Het gewest moet ophouden de advocaat van de aannemer te spelen", besluit Didelez.

We zijn vragende partij om nu werk te maken van de heraanleg van de trottoirs langs de laan. Volgens ons kan die zonder bouwvergunning gebeuren. Daarnaast willen we een parlementair debat over onze alternatieve plannen", aldus actief lid Wim Didelez. Het buurtcomité zal in detail de uitspraak van de milieurechter bestuderen. Bovendien vindt het APKP dat het tijd wordt voor een nieuw project. "Als de heraanleg van de trottoirs er komt, kan er gelijk ook een fietspad aangelegd worden. Dat kan zonder bouwvergunning omdat er niets wordt gewijzigd aan de structuur van de Havenlaan", aldus Didelez. Daarnaast hoopt het AKPK dat er een samenwerking wordt opgezet met het Brussels gewest voor de realisatie van hun alternatieve plannen met behoud van de kasseien en platanen. Hiervoor willen ze een parlementair debat in het Brussels parlement. Normaal moet het Brussels gewest nu een schadevergoeding betalen aan de aannemers. "Volgens minister Vanraes (Open Vld) zou die kunnen oplopen tot 6 miljoen euro, de helft van de vooropgestelde investering. Normaal bedraagt die schadevergoeding 5 tot 10 procent van de geschatte kostprijs. Het gewest moet ophouden de advocaat van de aannemer te spelen", besluit Didelez.