Voor de eerste fase deed de Vlaamse overheid in 2008 al voor 388.000 euro een duit in het zakje. De tweede fase omvat het interieur, het meubilair en de digitale inrichting van het nieuwe bezoekerscentrum. De werken zouden in 2011 starten.

Volgens minister Bourgeois is het Museum of History een hefboomproject voor de toeristische sector in Vlaanderen. Het museum komt in een neogotisch gebouw aan de Markt in Brugge. Het gaat om een publiek-private samenwerking waarbij naast de vzw Museum of History ook het Brugse stadsbestuur en de Vlaamse overheid zijn betrokken.

De minister ziet het project ook als een voorbeeld van synergie tussen toerisme, cultuur en erfgoed. Hij wijst op een belangrijke onthaalfunctie voor het product 'Brugge'. De bezoeker van het nieuwe museum zal via hypermoderne technologie op een interactieve wijze de geschiedenis van Brugge kunnen ontdekken.

Voor de eerste fase deed de Vlaamse overheid in 2008 al voor 388.000 euro een duit in het zakje. De tweede fase omvat het interieur, het meubilair en de digitale inrichting van het nieuwe bezoekerscentrum. De werken zouden in 2011 starten. Volgens minister Bourgeois is het Museum of History een hefboomproject voor de toeristische sector in Vlaanderen. Het museum komt in een neogotisch gebouw aan de Markt in Brugge. Het gaat om een publiek-private samenwerking waarbij naast de vzw Museum of History ook het Brugse stadsbestuur en de Vlaamse overheid zijn betrokken. De minister ziet het project ook als een voorbeeld van synergie tussen toerisme, cultuur en erfgoed. Hij wijst op een belangrijke onthaalfunctie voor het product 'Brugge'. De bezoeker van het nieuwe museum zal via hypermoderne technologie op een interactieve wijze de geschiedenis van Brugge kunnen ontdekken.