De gemiddelde woningprijzen in Groot-Brittannië klokten in december in een maand tijd 1,4 procent hoger af tot het hoogste peil sinds april 2008.

Hoewel de woningprijzen nog altijd 5 procent onder hun piekniveau van eind 2007 liggen, gaat 2013 met een gemiddelde prijsstijging van ruim 8 procent de boeken in als het beste jaar voor de Britse woningmarkt sinds 2006.

Door de aantrekkende economie stijgt de vraag naar huizen. Ook is het in Groot-Brittannië makkelijker geworden om een hypotheeklening te krijgen. Toch blijft de verkoop van woningen nog een kwart onder het peil van voor de crisis.

Intussen werd er op jaarbasis in Noord-Ierland een toename van de woningprijzen met 7 procent genoteerd. Schotland zag een stijging met 3,7 procent en Wales een toename met 6,1 procent.

Analisten gepolst door de BBC verwachten dat de prijzen in 2014 verder zullen stijgen met 4 tot 8 procent .(ANP/BBC/BO)

De gemiddelde woningprijzen in Groot-Brittannië klokten in december in een maand tijd 1,4 procent hoger af tot het hoogste peil sinds april 2008.Hoewel de woningprijzen nog altijd 5 procent onder hun piekniveau van eind 2007 liggen, gaat 2013 met een gemiddelde prijsstijging van ruim 8 procent de boeken in als het beste jaar voor de Britse woningmarkt sinds 2006. Door de aantrekkende economie stijgt de vraag naar huizen. Ook is het in Groot-Brittannië makkelijker geworden om een hypotheeklening te krijgen. Toch blijft de verkoop van woningen nog een kwart onder het peil van voor de crisis. Intussen werd er op jaarbasis in Noord-Ierland een toename van de woningprijzen met 7 procent genoteerd. Schotland zag een stijging met 3,7 procent en Wales een toename met 6,1 procent. Analisten gepolst door de BBC verwachten dat de prijzen in 2014 verder zullen stijgen met 4 tot 8 procent .(ANP/BBC/BO)