In België is momenteel alleen de autoverzekering verplicht. Toch
hebben 90 procent van de Belgen een brandverzekering omdat de banken dit vragen voor zij een hypothecaire lening toestaan, en omdat de verhuurders dit eisen van hun huurders.

Minister Reynders wil nu de brandverzekering verplicht maken, ook al hebben de meeste mensen er één. Jean-Marc Galand, adviseur van het kabinet Reynders: "Zo kunnen we een fonds oprichten, waarin de verzekeringen geld storten om de slachtoffers van branden te vergoeden die toch niet verzekerd zijn. Dit is nu al zo met het waarborgfonds voor autoverzekeringen".

De verplichting zal niet gelden voor industriële gebouwen, alleen voor woningen en handelszaken.

In België is momenteel alleen de autoverzekering verplicht. Toch hebben 90 procent van de Belgen een brandverzekering omdat de banken dit vragen voor zij een hypothecaire lening toestaan, en omdat de verhuurders dit eisen van hun huurders. Minister Reynders wil nu de brandverzekering verplicht maken, ook al hebben de meeste mensen er één. Jean-Marc Galand, adviseur van het kabinet Reynders: "Zo kunnen we een fonds oprichten, waarin de verzekeringen geld storten om de slachtoffers van branden te vergoeden die toch niet verzekerd zijn. Dit is nu al zo met het waarborgfonds voor autoverzekeringen". De verplichting zal niet gelden voor industriële gebouwen, alleen voor woningen en handelszaken.